ΑρχικήbusinessΕργαζόμενοι της Apple απολύονται για κλοπή φωτογραφιών πελατών

Εργαζόμενοι της Apple απολύονται για κλοπή φωτογραφιών πελατών

Apple-εργαζομένοι

Όταν πηγαίνετε το smartphone σας σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης για επισκευές, συνήθως προτιμάτε ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του κατασκευαστή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διέρρευση δεδομένων από το κινητό σας. Και οι ιδιοκτήτες iPhone είναι ιδιαίτερα τυχεροί καθώς η Apple έχει πολύ καλά καταστήματα για να καλύψουν τις επισκευές και τις ανάγκες των υπηρεσιών για τα εκατομμύρια Mac και iPhone.

Αλλά κάτι πήγε στραβά σε ένα τέτοιο κατάστημα λιανικής της Apple στο Brisbane της Αυστραλίας.

Το προσωπικό του Apple Store, φέρεται να έκλεψε προσωπικές εικόνες γυναικών πελατών που έφεραν τα iPhones τους για επισκευές. Η Apple αντέδρασε αμέσως απολύοντας το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την κλοπή των φωτογραφιών.

Το θέμα ήρθε στο φως αφού ένα μέλος του προσωπικού στο κατάστημα Κάριντεϊλ ανακάλυψε έναν τεχνικό που έψαχνε το κινητό ενός πελάτη στο δωμάτιο επισκευής. Σύμφωνα με την έκθεση, το προσωπικό του καταστήματος της Apple στο Κάριντεϊλ έκλεβε φωτογραφίες από τις γυναίκες πελάτες του και τις μοιραζόταν σε ένα κύκλο κοινής χρήσης φωτογραφιών. Περαιτέρω, οι κλεμμένες φωτογραφίες φέρεται να βαθμολογούνταν από το 1 έως το 10 με βάση τα σώματά τους.

Ένα μέλος του προσωπικού της Apple είπε στο The Courier Mail ότι η εν λόγω “αηδιαστική” πρακτική παρατηρείτε και σε άλλα καταστήματα της Apple. Σε δήλωσή της, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το κατάστημα Κάριντεϊλ ήταν υπό έρευνα και το προσωπικό έχει απολυθεί.

Σε μια δήλωση σχετικά με το θέμα, ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: «Η Apple πιστεύει στην αντιμετώπιση όλων ισότιμα και με σεβασμό και δεν ανέχεται συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες μας. Έχουμε συναντηθεί με την ομάδα του καταστήματος για να τους ενημερώσουμε σχετικά με την έρευνα και με τα βήματα που λαμβάνουμε για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.»

Ωστόσο, κρύβονται κι άλλα πίσω από τα προφανή. Οι εργαζόμενοι από το συγκεκριμένο κατάστημα απολύθηκαν, αλλά η Apple υποστηρίζει ότι οι εικόνες των εν λόγω γυναικών πελατών δεν έχουν μοιραστεί. Η Apple υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπήρξαν γυναίκες θύματα.

«Με βάση την έρευνά μας μέχρι τώρα», δήλωσε η Apple, «δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι τα δεδομένα ή οι φωτογραφίες των πελατών είχαν ανάρμοστα μεταφερθεί ή ότι κάποιος από τους πρώην εργαζομένους είχε τραβήξει φωτογραφίες πελάτες.»

Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Αυστραλίας εξετάζει επίσης τη φερόμενη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. “Αυτή είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι όλοι οι οργανισμοί που συλλέγουν και διαχειρίζονται τα προσωπικά στοιχεία πρέπει να ενσωματώσουν μια κουλτούρα της ιδιωτικής ζωής και να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοί τους κατανοούν τις ευθύνες τους”, δήλωσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS