Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Η Yahoo χάνει τη μηχανή αναζήτησης StartPage

panews-bt_p-566e0575-394b-404e-bd80-f2bafb8a6d56_i1-μηχανή -αναζήτησης

Η StartPage, μια μηχανή αναζήτησης με έδρα την Ευρώπη, που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, έχει ακυρώσει τη συνεργασία της με τη Yahoo.

Σε μια ανακοίνωση που έγινε την Δευτέρα, η StartPage είπε ότι θα αφαιρέσει όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης της Yahoo από την πλατφόρμα της, Ixquick.eu, από το τέλος του μήνα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη είδηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της StartPage, Robert Beens, εξέφρασε την ενόχλησή του για την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής από μέρους της Yahoo και πρόσθεσε ότι θα αισθάνεται πολύ πιο άνετα αν διακόψουν τη συνεργασία με την εταιρεία. Επιπλέον ο κ. Beens πιστεύει ότι κι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Yahoo.

Τον Σεπτέμβριο, η Yahoo παραδέχτηκε την παραβίαση που υπέστη το 2014, όπου τα στοιχεία λογαριασμού 500 εκατομμυρίων χρηστών, τα οποία περιελάμβαναν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες γεννήσεως είχαν διαρρεύσει. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Yahoo κατηγορήθηκε ότι βοήθησε κρυφά την κυβέρνηση των ΗΠΑ με την εγκατάσταση ενός προγράμματος στους διακομιστές της, για να σαρώνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, προκειμένου να ανακαλύψει αν είχαν κατηγορηθεί για ατασθαλίες ή όχι.

Ο ψηφιακή ομάδα Fight for the Future έχει πλέον ξεκινήσει μια εκστρατεία που ονομάζει «Dump Yahoo» και συμβουλεύει τους χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς Yahoo.

Ο Κ.Beens, δήλωσε ότι η StartPage έχει γίνει αρκετά δημοφιλής επειδή προσφέρει τα καλύτερα γνωρίσματα των 2 κορυφαίων: τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google και την δική της προστασία της ιδιωτικής ζωής.

«Η StartPage δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και δεν μεταφέρει οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της Google», δήλωσε ο Beens. «Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες παίρνουν αποτελέσματα Web από την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, με την προστασία από την πιο ιδιωτική μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.»

Η έδρα της StartPage, η οποία βρίσκεται στην Ολλανδία, είναι ένας άλλος λόγος για τη δημοτικότητά της. Η μηχανή αναζήτησης δεν υπόκειται στους νόμους των ΗΠΑ, όπως ο Πατριωτικός Νόμος και δεν μπορεί να αναγκαστεί να υπακούσει στα προγράμματα επιτήρησης όπως το PRISM.

«Το σκάνδαλο με τη Yahoo αποκαλύπτει γιατί το να έχουμε την έδρα μας εκτός δικαιοδοσίας των ΗΠΑ είναι τόσο σημαντικό για τους πελάτες μας. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής πρέπει να ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να εμπιστεύονται τις εταιρείες των ΗΠΑ, διότι η κυβέρνηση μπορεί να τις αναγκάσει να κατασκοπεύσουν τους πελάτες τους.»

Ο οργανισμός σημειώνει στην ιστοσελίδα του ότι έλαβε την υποστήριξη του Ιδρύματος Ford και του Ιδρύματος Knight. Παραθέτει επίσης το DuckDuckGo, έναν αντίπαλο της StartPage, ως έναν χρηματοδότη $ 25.000 ή περισσότερο.

Οι χρήστες των σημαντικότερων εταίρων αναζήτησης της Yahoo, όπως του Firefox και του DuckDuckGo έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους. Πρόσφατα, το DuckDuckGo αφαίρεσε αναφορές σχετικά με τη συνεργασία του με τη Yahoo.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *