ΑρχικήinetΕπίσημη διάθεση του Ubuntu 16.10 Yakkety Yak με Linux Kernel 4.8

Επίσημη διάθεση του Ubuntu 16.10 Yakkety Yak με Linux Kernel 4.8

Μεγάλη μέρα για τους φίλους του Ubuntu, καθώς η Canonical μόλις κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu 16.10 Yakkety Yak για desktop, server, και cloud computing.

Το Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) αναπτύσσεται τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά σήμερα 13 Οκτωβρίου 2016 διατίθεται πλέον επίσημα για λήψη στα αποθετήρια της εταιρείας. Το νέο λειτουργικό έρχεται για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις και τεχνολογίες λογισμικού και GNU/Linux στους προσωπικούς τους υπολογιστές, ή στο σύννεφο.Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του νέου Ubuntu 16.10 είναι το Linux kernel 4.8, το οποίο φέρνει υποστήριξη για το πιο πρόσφατο hardware που κυκλοφορεί, αλλά περιέχει και κάποια ενημερωμένα στοιχεία που έχουν ως επί το πλείστον σαν βάση το GNOME 3.20 Stack.

Έτσι μερικές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές βασίζονται στο πιο πρόσφατο GNOME 3.22 Stack, εκτός τον διαχειριστή αρχείων Nautilus (file manager), ο οποίος παραμένει στην έκδοση 3.20.3. Το LibreOffice suite έρχεται στην έκδοση 5.2 και Mozilla Firefox στην έκδοση 49.0.

Επίσης, το νέο Ubuntu 16.10 διαθέτει και μια πειραματική Unity 8 session, που είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή και είναι προσβάσιμη μέσω του διαχειριστή σύνδεσης (login manager). Η Canonical πρόσθεσε το Unity 8 ως επί το πλείστον για δοκιμαστικούς σκοπούς, αν και γνωρίζει ότι δεν θα λειτουργήσει σε όλους τους υπολογιστές.

Το Ubuntu 16.10 Yakkety Yak θα υποστηρίζεται για εννέα μήνες, μέχρι τον Ιούλιο του 2017, που είναι η ημερομηνία λήξης της διανομής. ΑΠό αυτή την ημερομηνία και μετά δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναβαθμίσετε στην επόμενη εκδοση του Ubuntu, ή να χρησιμοποιήσετε την σταθερή έκδοση Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus.

Οι “σκληροπυρηνικοί” του Ubuntu μπορούν να κατεβάσουν το νέο Ubuntu 16.10 με το Linux kernel 4.8 σε εκδόσεις Desktop, Server και Cloud από το τέλος της δημοσίευσης.

Επιλέξτε το ISO που σας ενδιαφέρει:

http://releases.ubuntu.com/16.10/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS