ΑρχικήsecurityΟ hacker που χάκαρε την πινακίδα στην Ινδονησία συνελήφθη

Ο hacker που χάκαρε την πινακίδα στην Ινδονησία συνελήφθη

videotron1_1_0-πινακίδα

Πριν από κάποιες μέρες, είχαμε αναφέρει ότι μία ηλεκτρονική πινακίδα στην Ινδονησία χακαρίστηκε και έδειχνε βίντεο πορνό.

Η αστυνομία της Τζακάρτα στην Ινδονησία συνέλαβε τον 24χρονο προγραμματιστή που χάκαρε μια ηλεκτρονική πινακίδα δείχνοντας ένα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο σε ώρα αιχμής το απόγευμα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ινδονησία, ο προγραμματιστής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και έξι χρόνια στη φυλακή.

Κατά την ανάκρισή του, ο προγραμματιστής είπε ότι χάκαρε την γιγαντιαία διαφημιστική πινακίδα ή Videotron όπως ονομάζεται στην Ινδονησία, επειδή βαριόταν. Ο προγραμματιστής πρόβαλε στην πινακίδα την ιαπωνική ταινία «Watch Tokyo Hot.» Η ταινία μεταδόθηκε για 10 λεπτά στην οθόνη την Παρασκευή σε μια μεγάλη διασταύρωση που βρίσκεται κοντά στο γραφείο του δημάρχου στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, αφήνοντας τους αυτοκινητιστές να διασκεδάσουν ποικιλοτρόπως!

Το ρεύμα διακόπηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη «Videotron», αλλά όχι πριν οι αυτοκινητιστές τραβήξουν με τα κινητά τους σκηνές του ζευγαριού σε ερωτικές περιπτύξεις, οι οποίες αργότερα έγιναν viral στα social media.

Ο ανώνυμος προγραμματιστής είπε επίσης στην αστυνομία ότι ο ίδιος σταμάτησε τη φάρσα αφού εντόπισε ότι στοιχεία της σύνδεσής του εμφανίζονταν στην πινακίδα.

Η Videotron NSFW τράβηξε αμέσως την προσοχή, με τους κατοίκους και τους αυτοκινητιστές που διέρχονταν από την περιοχή να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο της οθόνης και να τις ανεβάζουν στο Twitter. Τα social media δεν έχασαν την ευκαιρία στην και η #videotron ξεκίνησε να διαδίδεται σε όλη την Ινδονησία. Ένας χρήστης του Twitter πήρε βίντεο από την πινακίδα και έγραψε το tagging «Jakarta governor Basuki “Ahok” Tjahaya Purnama, and metro police.»

Η αστυνομία και οι ειδικοί του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στην κυρίως συντηρητική, και στην πλειοψηφία της μουσουλμανική χώρα, ξεκίνησαν ένα κυνήγι για το δράστη και την Τρίτη συνέλαβαν τον 24χρονο αναλυτή πληροφορικής στο γραφείο του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS