ΑρχικήinetΓιατί θα πρέπει να αποφεύγετε τα Free Websites

Γιατί θα πρέπει να αποφεύγετε τα Free Websites

Σκέφτεστε να ανοίξετε μία ιστοσελίδα και προσανατολίζεστε στα επονομαζόμενα Free Websites ; Μην ξεγελιέστε. Μπροστά σας βρίσκεται ένας δωρεάν μεν αλλά αποτυχημένος δρόμος στο χώρο του διαδικτύου.

free-website

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για την φιλοξενία μίας ιστοσελίδας όμως και πάλι θα “πληρώσετε” απλά όχι με τον άμεσο τρόπο που σκέφτεστε. Θα «πληρώσετε» όταν το website σας θα καλύπτεται από διαφημίσεις που θα απομακρύνουν τους viewer σας μακρυά. Θα «πληρώσετε» όταν θα χάνετε ευκαιρίες δικτύωσης επειδή οι άλλοι δεν λαμβάνουν το “http://gloverdesigns.totallyfreewebsite.com” σοβαρά. Και ίσως να πληρώσετε κυριολεκτικά όταν θα ανακαλύψετε ότι η μετακίνηση των δεδομένων σας σε άλλο τόπο είναι αδύνατη.

Παρά όλες αυτές τις παγίδες, κάποιοι εξακολουθούν να μπαίνουν στον πειρασμό της ιδέας των Free Websites.

Τι είναι τα Free Websites ;

Αυτό το είδος της παροχής είναι μία “μη αμειβόμενη υπηρεσία web hosting”. Μερικές από τα πιο γνωστές υπηρεσίες δωρεάν φιλοξενίες είναι οι Weebly και Wix . Οι χώροι αυτοί προσφέρουν συνήθως υποτομείς ή έναν τομέα Internet που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, κύριου τομέα. Τα σημεία πώλησης διαφημίζονται για την εξής απλότητα: θα πάρετε μια δωρεάν ιστοσελίδα που μπορεί να είναι online μέσα σε λίγα λεπτά.

Όλα καλά, αλλά ποια είναι τα μειονεκτήματα; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα στις δωρεάν ιστοσελίδες. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Τα Free Websites είναι αντιεπαγγελματικά
Ποιο φαίνεται πιο επαγγελματικό; το “yourname.atotallyfreesite.com” ή το “yourname.com”. Φυσικά η δεύτερη επιλογή. Το δωρεάν subdomain χαρακτηρίζεται αντίθετα ως ερασιτεχνικό.

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε σε ένα επάγγελμα ή τι εμπειρία διαθέτει η εταιρεία σας. Το δωρεάν όνομα της ιστοσελίδα σας φωνάζει: “Αυτή η επιχείρηση δεν λαμβάνει την επαγγελματική εικόνα της στα σοβαρά”. Επιπλέον προσθέστε την αντιαισθητική εμφάνιση του “κομψού” ονόματος της ιστοσελίδας (yourname) να βρίσκεται δίπλα στο όνομα της ιστοσελίδας που σας φιλοξενεί (atotallyfreesite.com) και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιο θα κεντρίσει την προσοχή των πελατών σας. Ένα όνομα subdomain σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας είναι πιο πιθανό να θυμούνται την ιστοσελίδα που σας φιλοξενεί παρά την πραγματική ιστοσελίδα σας!

Είναι συχνά πολύ αργά
Η ιστοσελίδα σας είναι ένα μικρό κομμάτι σε ένα μέρος που αποτελείται από  πολλές δωρεάν ιστοσελίδες που προσφέρει η δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας. Και με όλους αυτούς τους ιστότοπους σε έναν server, η ιστοσελίδα σας θα αργεί να φορτώνει με αποτέλεσμα να χάνετε κλικς που οδηγούν σε βαθύτερες σελίδες του ιστότοπου σας, ενώ ο ανταγωνισμός θα κρατάει την πελατεία του πάνω στην σελίδα του αφού θα προσφέρει ταχύτερη πλοήγηση.

Η υπομονή μπορεί να είναι μια αρετή, αλλά ο χρονοβόρος χρόνος φόρτωσης μπορεί να μειώσει δραματικά τον αριθμό των επισκεπτών σας στις βαθύτερες σελίδες του ιστότοπου σας.

Οι δωρεάν περιοχές είναι ένας εφιάλτης για το SEO
Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μια σχετικά απλή έννοια: είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ώστε αυτή να εμφανίζεται μέσα στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης μίας μηχανής αναζήτησης, για παράδειγμα του Google. Ιδανικά, θέλετε να είστε στην πρώτη σελίδα παρότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι που δραστηριοποιούνται στο ίδιο είδος με εσάς.

Λοιπόν, μπορείτε να αποχαιρετίσετε κάθε ελπίδα για SEO με μια δωρεάν ιστοσελίδα. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, προτιμούν να προβάλουν καθαρά domains (yourwebsite.com) ως κανόνα. Δεν έχει σημασία πόσες λέξεις-κλειδιά θα χρησιμοποιείτε. Τελικά, το subdomain σας δεν πρόκειται ποτέ να πάρει καλή βαθμολογία ώστε να βγει στις πρώτες σελίδες αναζήτησης.

Περιορισμένος χώρος για ανάπτυξη
Μην περιμένετε ότι με την δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων θα έχετε τον ίδιο χώρο με τον χρήστη μίας premium website. Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε περιορισμούς ως πρός τον χώρο και ως προς το traffic της ιστοσελίδας σας. Και υπάρχει και πιθανότητα να έχετε περιορισμούς και ως προς τα κλικς πάνω στην ιστοσελίδα σας.

Και αν καταφέρετε και ανεβάσετε την επισκεψιμότητα της δωρεάν ιστοσελίδα σας ο οικοδεσπότης σας θα σας τιμωρήσει για την επιτυχία σας. Το πιθανότερο σενάριο είναι η τοποθεσία να βρει offline από υπερφόρτωση. Συχνά οι υπηρεσίες αυτές αναφέρουν ότι μπορείτε να λάβετε μόνο ένα συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών ανά μήνα – κάτι που λογικά δεν μπορείτε να ελέγξετε. Σας προτείνουμε λοιπόν να μην αφήσετε κάποιον άλλο να αποφασίσει πόσο επιτυχημένη ιστοσελίδα έχετε.

Ο ανταγωνισμός σας έχει ήδη κερδίσει
Με την επιλογή μίας δωρεάν ιστοσελίδας έχετε χάσει τον αγώνα, πριν καν αρχίσει. Ακόμα κι αν δεν έχετε μια επιχείρηση αλλά είστε μόνο ένας blogger, μην ελπίζετε ότι θα συσσωρεύσετε οπαδούς. Η διαφορά είναι ότι οι ανταγωνιστές σας έχουν λάβει στα σοβαρά κάθε λεπτομέρεια και πτυχή των blogs τους, δεδομένου μάλιστα ότι για πολλούς είναι μια πρωταρχική μορφή εισοδήματος. Πρόκειται για μία επένδυση. Αν θέλετε πραγματικά να τους ανταγωνιστείτε, θα πρέπει να ξεχάσετε την λέξη «δωρεάν» από το λεξιλόγιό σας.

Συμπερασματικά
Οι δωρεάν ιστοσελίδες δεν είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα σας κοστίζουν μακροπρόθεσμα! Είναι προτιμότερο να πληρώσετε ένα domain και ένα πακέτο χώρου και κίνησης σε κάποιο πάροχο παρά να μπλεχτείτε με μία δωρεάν υπηρεσία. Εδώ όμως υπάρχει κάποιο παραθυράκι. Αρκετοί επαγγελματίες τελευταίως προτιμούν να στήνουν ένα προφίλ στα social media (facebook, twitter κλπ) και να διαφημίζονται από εκεί. Χωρίς καν να έχουν κάποια μορφής ιστοσελίδα, ούτε καν δωρεάν. Η αλήθεια είναι ότι η διαφήμιση μέσω του facebook είναι αρκετά αποδοτική αφού μεγάλο μέρος των πελατών σας έχει ήδη λογαριασμό εκεί ενώ ταυτόχρονα δεν έχετε όλα τα παραπάνω αρνητικά με τις δωρεάν σελίδες.
Όμως τα social media δεν είναι η σωστή λύση για ένα επαγγελματία. Είναι ίσως η συμπληρωματική λύση καθώς ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να έχει μία δικιά του επί πληρωμή ιστοσελίδα και συμπληρωματικά να προσπαθεί να “τραβήξει” πελάτες προς αυτήν και μέσα από τα social media.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS