ΑρχικήinetJames Comey του FBI: γιατί καλύπτω την κάμερα μου με ταινία

James Comey του FBI: γιατί καλύπτω την κάμερα μου με ταινία

Ακούγεται εντελώς παρανοϊκό, αλλά το να καλύψετε την κάμερα σας με ταινία μπορεί να μην είναι και τόσο κακή ιδέα. Ο Mark Zuckerberg αλλά και ο διευθυντής του FBI James Comey το κάνουν ήδη.

Στην πραγματικότητα, ο James Comey υπερασπίστηκε σήμερα προηγούμενές του δηλώσεις που ανέφεραν ότι χρησιμοποιεί ταινία για να καλύψει τις συσκευές του.

“Μήπως έχετε ακόμα ταινία πάνω από τις κάμερες στο σπίτι σας;” ρώτησε ένας ερευνητής στο συνέδριο Center for Strategic and International Studies τον Διευθυντή του FBI James Comey.
webcam-spyware fbi
Ο Comey απάντησε:

“Heck yeah, heck yeah. Και είναι κάτι που με εμπαίζουν … αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους […] κλειδώνουν τις πόρτες τους τη νύχτα. Έχω ένα σύστημα συναγερμού. Αν έχετε ένα σύστημα συναγερμού θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Δεν είναι τρελό το ότι ο Διευθυντής του FBI νοιάζεται για την προσωπική ασφάλεια”

Ο Comey προχώρησε περισσότερο, εξηγώντας ότι ήταν κοινή πρακτική στο FBI και κάθε γραφείο της κυβέρνησης να καλύπτει τις κάμερες με κοινά υλικά, όπως η ταινία.

“Μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε γραφείο της κυβέρνησης, όλοι έχουμε μικρές ταινίες στην κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης. Όλα έχουν ένα μικρό καπάκι που κλείνει.”

Η συζήτηση είχε επικεντρωθεί γύρω από την αυξανόμενη ανησυχία ότι το Διαδίκτυο των πραγμάτων ήταν κατά ίσα μέρη βολικό αλλά και εφιάλτης για την ασφάλεια.

Ο Comey πιστεύει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν δεδομένο ότι ο υπολογιστής τους μπορεί να τους προστατεύσει από το κακόβουλους χρήστες, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS