ΑρχικήinetWindows 10 απενεργοποιήστε το OneDrive

Windows 10 απενεργοποιήστε το OneDrive

Τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένο το OneDrive και είναι τόσο πολύ μέσα στο σύστημα που διαθέτει δικό του node στο File Explorer. Αν τώρα προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε γιατί δεν το χρησιμοποιείτε δεν υπάρχει κάποιος προφανής τρόπος. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το πετάξετε από το σύστημά σας.

Οι λόγοι αφαίρεσης του OneDrive μπορεί να ποικίλουν, μπορεί απλά να προτιμάτε μια άλλη υπηρεσία cloud, ή ίσως είστε φιλοσοφικά αντίθετοι με την αποθήκευση αρχείων στο σύννεφο.

Ανεξάρτητα από το λόγο, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:OneDrive

Στα Windows 10 Pro ή Enterprise, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολιτική ομάδας για να πείτε στο OneDrive να μην ξεκινάει με το σύστημα.

Ανοίξτε το Local Group Policy Editor πληκτρολογώντας gpedit.msc στο παράθυρο εντολών. (ανοίξτε το παράθυρο εντολών πιέζοντας μαζί τα πλήκτρα Win+R)

Όταν ανοίξει το Local Group Policy Editor πηγαίνετε στο Διαμόρφωση υπολογιστή – Πρότυπα διαχείρισης – Windows Components – ΟneDrive. Κάντε διπλό κλικ στο “Prevent The Usage Of OneDrive For File Storage” και ορίστε την τιμή στο Enabled.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα διαπιστώσετε ότι η εικόνα του ΟneDrive δεν εμφανίζεται είναι πλέον και το client συγχρονισμού δεν τρέχει.

Για συσκευές που τρέχουν με Windows 10 Home, όπου δεν υπάρχουν ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας, θα πρέπει να πειράξουμε λίγο το μητρώο με μη αυτόματο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή μητρώου (Win+R πληκτρολογήστε regedit και enter), ακολουθείστε την διαδρομή:

HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\ΟneDrive

Aν αυτό το κλειδί δεν υπάρχει, θα πρέπει να το δημιουργήσετε.
Προσθέστε μια νέα τιμή DWORD, DisableFileSyncNGSC, και ορίστε τη νέα τιμή στο 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να διαβάσει την νέα πολιτική.

Η αλλαγή αυτή θα ισχύει για κάθε χρήστη της επιλεγμένης συσκευής. Αν είχατε αρχεία στο ΟneDrive, θα παραμένουν στον τοπικό φάκελο Οnedrive αλλά δεν θα συγχρονίζονται πλέον με το σύννεφο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS