ΑρχικήinetHoax η ανθρωποθυσία στο CERN;

Hoax η ανθρωποθυσία στο CERN;

Εσείς είδατε την ανθρωποθυσία στο CERN; Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα στο YouTube και στη σελίδα του Facebook “Stranger Than Fiction News” στις 11 Αυγούστου του 2016 (με τίτλο “MURDER AT CERN – DISTURBING HUMAN SACRIFICE VIDEO SURFACES”) υποτίθεται ότι απεικονίζει μια ανθρώπινη θυσία που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CΕRN).

Το τι ακολούθησε μάλλον θα το προσέξατε σε όλες τις μεγάλες ιστοσελίδες. Φυσικά τα ερωτήματα μετά από αυτό το βίντεο είναι πολλά και το κυρίαρχο είναι ένα:

Έγινε πραγματικά κάτι τέτοιο στο CERN;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αλλά πριν αρχίσουμε θα αναφέρουμε ότι η είδηση είναι hoax και το επιβεβαιώνει και το Snopes που ασχολείται με την αποκάλυψη ψευδών ειδήσεων. cern siva

Το CERN επιβεβαίωσε την παρουσία του αγάλματος της Shiva που βρίσκεται εκεί για να τιμήσει την σχέση του Οργανισμού με την Ινδία, μια σχέσει που διαρκεί γύρω στον μισό αιώνα:

“Το άγαλμα της Σίβα ήταν ένα δώρο από την Ινδία για να γιορτάσει τη σχέση της με το CΕRN, η οποία ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960 και παραμένει ισχυρή μέχρι σήμερα. Στην ινδουιστική θρησκεία, η Shiva χορεύει Nataraj ένα χορό που συμβολίζει το Shakti, ή τη δύναμη της ζωής. Αυτή η θεότητα επιλέχθηκε από την ινδική κυβέρνηση, λόγω μιας μεταφοράς που κάνεισύγκριση μεταξύ του κοσμικού χορού Nataraj και τη σύγχρονη μελέτη του “κοσμικού χορού” των υποατομικών σωματιδίων….. Το άγαλμα της Shiva είναι μόνο ένα από τα πολλά αγάλματα και έργα τέχνης που υπάρχουν στο CΕRN.”

Είναι πραγματικό το βίντεο;

Όχι, αυτό το βίντεο είναι ένα έργο φαντασίας. Το CΕRN γεμίζει με επισκέπτες από όλο τον κόσμο το καλοκαίρι. Έρχονται στο CERN, ως μέρος της εργασίας τους, και μερικοί από τους οποίους κατά καιρούς αφήνουν την αίσθηση του χιούμορ τους να πάει πολύ μακριά, και αυτό είναι που έχει συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Το CΕRN δεν ανέχεται τέτοιου είδους κοροϊδίες.

Ένας εκπρόσωπος του CERN δήλωσε στο Snopes, ότι το βίντεο ήταν μια φάρσα που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016 και πρόσθεσε για τις φήμες και τις ευφάνταστες θεωρίες που εμφανίζονται περιστασιακά:

Η έρευνα που διεξάγεται στο CERN αιχμαλωτίζει τη φαντασία των θεωρητικών, των επιστημόνων, των φητοιτών, των καλλιτεχνών και των δημιουργικών στοχαστών. Αυτός είναι και ο λόγος που το CERN έχει παρουσιαστεί σε βιβλία όπως το “Άγγελοι και Δαίμονες” του Dan Brown αλλά και σε καλλιτεχνικές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο.
Αυτά τα ευφάνταστα και δημιουργικά έργα εμπνευσμένα από την επιστημονική έρευνα είναι έργα μυθοπλασίας που δημιουργούνται για να συλλάβουν την αίσθηση της κατάπληξης του αναγνώστη. Έτσι δεν πρέπει να συγχέονται με την πραγματική επιστημονική έρευνα

Το CERN πλημμυρίζει με διεθνείς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί από τους οποίους έχουν επίγνωση των εδραιωμένων θεωριών συνωμοσίας και οι οποίοι επιλέγουν να τις κάνουν πραγματικότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS