ΑρχικήinetΥβριδικό Airlander 10: πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση

Υβριδικό Airlander 10: πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση

Το υβριδικό αεροπλάνο – μικρό αερόστατο – ελικόπτερο που ονομάζεται Airlander 10 κατάφερε να μείνει 20 λεπτά στον αέρα σήμερα μετά από μήνες προετοιμασίας.

Το αερόπλοιο, που αρχικά προορίζονταν για τον στρατό των ΗΠΑ, αλλά έχασε τη χρηματοδότησή του το 2013 λόγω των περικοπών των δαπανών άμυνας. Airlander 10

Το ασυνήθιστο σχήμα του Αirlander 10 έχει ένα σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα εμπορικά αεροσκάφη. Το αεροσκάφος έχει 90 μέτρα μήκος και είναι περίπου 15 μέτρα μεγαλύτερο από ό, τι τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη στον κόσμο.

Διαθέτει τέσσερις κινητήρες και το σχήμα διατηρείται από πεπιεσμένο ήλιο – περίπου 38.000 κυβικά μέτρα που διογκώνει το κύτος που είναι φτιαγμένο από ίνες άνθρακα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αεροσκάφη, το Airlander 10 δεν χρειάζεται κάποιο διάδρομο, και είναι ικανό για προσγείωση σε χιόνι ή πάγο και νερό. Αν είναι επανδρωμένο, το αεροσκάφος μπορεί να παραμείνει σε πτήση για έως και πέντε ημέρες.

Αν δεν είναι επανδρωμένο, το Airlander 10 μπορεί να μείνει στον αέρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Η ικανότητα του να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε μέρη που τα άλλα αεροσκάφη δεν μπορούν, του επιτρέπουν πτήσεις σε μερικές από τις πιο αφιλόξενες περιοχές – όπως μια υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Μπορεί επίσης να μεταφέρει έως και 10 τόνους φορτίου.

Η πρώτη επιτυχής (μη στρατιωτική) δοκιμαστική πτήση που έκανε το αεροσκάφος με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε από το Cardington Airfield, βόρεια του Λονδίνου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS