ΑρχικήinetLuis von Ahn δουλέψατε για αυτόν χωρίς να το ξέρετε

Luis von Ahn δουλέψατε για αυτόν χωρίς να το ξέρετε

Luis von Ahn. Το να λες στον κόσμο πως είσαι αναπληρωτής καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, στα 26 ακούγεται πολύ εντυπωσιακό. Για τον CEO της Duolingo Luis von Ahn, είναι απλά μια κουκκίδα στο μακρύ βιογραφικό του.

Όταν ήταν 12 ετών, ο Luis von Ahn είχε μια τρομερή ιδέα για δωρεάν γυμναστήρια. Οι ασκούμενοι παράγουν ενέργεια που χάνεται, και αν υπήρχαν μηχανήματα που μετατρέπουν αυτή την ενέργεια σε ηλεκτρική θα μπορούσαν να μην χρειάζονται οι αμοιβές στα γυμναστήρια. Αν και η ιδέα αυτή δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα οι δύο εταιρείες του Captcha και ReCAPTCHA όχι μόνο έγιναν, αλλά έγιναν και διάσημες στην διαδικτυακή κοινότητα.Luis von Ahn

Το 2000, τα web-based e-mail αν και είχαν τεράστια επιτυχία είχαν και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: οι spammers βομβαρδίζουν τους χρήστες από αυτόματα δημιουργημένους λογαριασμούς και μόλις ένας λογαριασμός έκλεινε, ένας νέος δημιουργούνταν. Χρειαζόταν επειγόντως ένας τρόπος για να διακρίνουν τους ανθρώπους από τους αυτοματοποιημένους επισκέπτες.

Ο 22χρονος τότε Luis von Ahn, λίγες εβδομάδες μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, ανακάλυψε μια λύση. Μαζί με τον προϊστάμενό του Manuel Blum, ο von Ahn παρουσίασε το “πλήρως αυτοματοποιημένο δημόσιο Turing test που ξεχωρίζει Υπολογιστές από ανθρώπους” (ελεύθερη μετάφραση του “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”, ή απλά Captcha).

Το 2007, ήρθε η μετάβαση από το Captcha στο ReCAPTCHA ένα εξελιγμένο τέστ που γνωρίζετε όλοι. Το ReCAPTCHA εκτός όμως του ότι διαχώριζε τα bots από τους ανθρώπους μπορούσε να βοηθήσει και στην ψηφιοποίηση των βιβλίων.

Το 2008, όταν η εφημερίδα New York Times ζήτησε από τον Luis να ψηφιοποιήσει το τεράστιο αρχείο τους (27 χρόνια άρθρων χρειαζόταν 10 χρόνια για την ψηφιοποίηση), ανέλαβε το reCAPTCHA και ψηφιοποίησε 129 χρόνια άρθρων σε λιγότερο από 24 μήνες.

ΟΙ δύο εταιρείες του Von Ahn τον έχουν κάνει τον πιο περιζήτητο επιστήμονα πληροφορικής στον κόσμο. Ο ίδιος ο Bill Gates τηλεφώνησε στον Luis για να τον προσλάβει στη Microsoft, και εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.

Αυτή τη στιγμή δημιουργεί μια νέα επανάσταση μέσα από την Duolingo, μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που έχει δώσει δισεκατομμύρια μαθήματα σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Και αυτή τη φορά, ο Luis είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Η Duolingo βοηθά στην δωρεάν εκπαίδευση του κόσμου μεταφράζοντας ολόκληρο τον ιστό, χρησιμοποιώντας σταδιακά πιο έξυπνες εφαρμογές διδασκαλίας μέσω της μηχανικής μάθησης.

Πληροφορίες TNW.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS