ΑρχικήReviewsSecureGmail κρυπτογραφεί και αποκρυπτογραφεί μηνύματα του Gmail

SecureGmail κρυπτογραφεί και αποκρυπτογραφεί μηνύματα του Gmail

To SecureGmail κρυπτογραφεί και αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα που στέλνετε μέσω Gmail. Αυτό συμβαίνει στον υπολογιστή σας και έτσι το μη κρυπτογραφημένο κείμενο δεν φθάνει ποτέ στους διακομιστές της Google. Είναι ένα πολύ χρήσιμο plugin (λειτουργεί μόνο στον Google Chrome και στον Safari της Apple) αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι μόνο ο τελικός αποδέκτης θα διαβάσει το email σας και όχι εταιρείες, κυβερνήσεις, κλπ).SecureGmail

Το project είναι πολύ αξιόπιστο καθώς είναι open source. Η συμμετοχή της κοινότητας εγγυάται την διαφάνεια στον κώδικα αλλά και βοηθάει στον εντοπισμό πιθανών σφαλμάτων.  Όλο το project υπάρχει στο GitHub για όποιον θέλει να ελέγξει τον κώδικα, και σύμφωνα με τους προγραμματιστές κάθε tweak που έχετε να προτείνετε είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Πόσο ασφαλές είναι;

Το SecureGmail χρησιμοποιεί συμμετρική κρυπτογράφηση για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση κάθε μηνύματος. Ο κωδικός πρόσβασης που αποφασίζεται από το χρήστη είναι γνωστός και στον παραλήπτη.

Είναι τόσο ασφαλές όσο και ο κωδικός πρόσβασής σας (μικροί κωδικοί πρόσβασης παρέχουν ελάχιστη ασφάλεια). Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ κωδικούς μέσω email ή IM. Χρησιμοποιήστε όσο μεγάλους κωδικούς θέλετε για την κρυπτογράφηση.

Το SecureGmail χρησιμοποιεί μια open source JS βιβλιοθήκη κρυπτογραφίας από το Stanford που διατίθεται εδώ καθώς και στο Github.

Το plugin είναι συμβατό με οποιοδήποτε λογαριασμό σας στο Gmail και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα. Λειτουργεί άψογα σε προσωπικούς λογαριασμούς του Gmail ή σε λογαριασμούς που παρέχονται από τον εταιρεία σας, το σχολείο, ή τον οργανισμό σας μέσω του Google Apps.

Κατεβάστε το plugin του Chrome:

Google Chrome

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS