ΑρχικήsecurityDDoS 2016: Μέγιστη τιμή τα 579 Gbps!

DDoS 2016: Μέγιστη τιμή τα 579 Gbps!

Η εταιρεία ασφαλείας Arbor Networks κατέγραψε νέα μέγιστη τιμή σε επιθέσεις DDoS. Αυτή τη φορά η ανώτατη τιμή έφτασε τα 579 Gbps κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η προηγούμενη μέγιστη τιμή ήταν στα 500 Gbps, και ανιχνεύθηκε στα τέλη του 2015.DDoS

Η εταιρεία κυκλοφόρησε σήμερα την έκθεσή της για το τοπίο των επιθέσεων DDoS για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η έκθεση δείχνει ότι παρά την αύξηση των μέγιστων τιμών των επιθέσεων DDοS, η μέση τιμή τους είναι στα 986 Mbps, κάτι που θα μπορούσε να εκτραπεί πολύ εύκολα από μια εταιρεία που χρησιμοποιεί υποδομές μετριασμού επιθέσεων DDοS.

Η Arbor αναφέρει ότι το 80 τοις εκατό του συνόλου των επιθέσεων DDοS που ανιχνεύτηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους ήταν μικρές ή μεσαίου μεγέθους, και μόνο 46 επιθέσεις χτύπησαν ταχύτητες πάνω από 200 Gbps. 274 επιθέσεις έφτασαν πάνω από τα 100 Gbps.

Η Arbor αναφέρει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι απατεώνες δεν χρησιμοποιούν πολύπλοκες τεχνικές ενίσχυσης των επιθέσεων, αλλά τα τροποποιημένα botnets του LizardStresser, μια απλή εργαλειοθήκη ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από τους hackers της ομάδας Lizard Squad.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS