ΑρχικήinetΝέο ενημερωμένο Chakra GNU/Linux

Νέο ενημερωμένο Chakra GNU/Linux

Ο Έλληνας προγραμματιστής του Chakra GNU/Linux Νεόφυτος Κολοκοτρώνης ανακοίνωσε την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος με τη διαθεσιμότητα πολλών σύγχρονων τεχνολογιών στα κύρια αποθετήρια του λειτουργικού.chakra

Το Chakra GNU/Linux είναι μια διανομή που χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο λογισμικό KDE. Έτσι οι χρήστες του OS μπορούν από σήμερα να έχουν το KDE Plasma 5.6.5 σαν περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Είναι η τελευταία στη σειρά Plasma 5.6, καθώς το KDE Plasma 5.7 έρχεται στην πρώτη εβδομάδα του Ιούλη.

Επιπλέον, οι χρήστες Chaκra GNU/Linux θα είναι σε θέση να ενημερώσουν στο νέο KDE Applications 16.04.2 software suite αλλά και τη συλλογή add-ons για Qt5 του KDE Framework 5.23.0.

Ως μέρος της σημερινής ενημέρωσης, οι χρήστες της διανομής θα μπορούν να έχουν και νέο kernei το οποίο αναβαθμίστηκε στο Linux kernel 4.5.7. Ελπίζουμε ότι οι προγραμματιστές του Chakra GNU/Linux θα εγκρίνουν σύντομα Linux kernel 4.6.

H νέα ενημερωμένη διανομή συμπεριλαμβάνει και νέες ενηνερωμένες εφαρμογές: Qt 5.6.1, VLC Media Player 2.2.4, Cantata 2.0.1, Calibre 2.59.0, Wine 1.9.12, Trojita 0.7, MariaDB 10.1.13, PHP 5.6.22, GHC 7.10.3, καθώς και τα τελευταία security fixes για ImageMagick, wget, tar, και p7zip.

Για να λάβετε όλα τα παραπάνω ενημερώστε στη νέα έκδοση. Τα περισσότερα mirrors θα λάβουν τα ενημερωμένα πακέτα μέσα στις επόμενες 12-24 ώρες, οπότε αν δεν τα βλέπετε, δοκιμάστε ξανά σε λίγες ώρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS