ΑρχικήinetHacked η υπηρεσία GoToMyPC της Citrix

Hacked η υπηρεσία GoToMyPC της Citrix

Η υπηρεσία GoToMyPC της Citrix, εξέδωσε μια ανακοίνωση-προειδοποίηση για όλους τους χρήστες της, δηλώνοντας ότι έχει γίνει στόχος μιας “πολύ εξελιγμένης επίθεσης κωδικών πρόσβασης.” Η εταιρεία συμβουλεύει όλους τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν.gotomypc

Η δήλωση έγινε στην στην ιστοσελίδα της, και η Citrix, η οποία κατέχει την υπηρεσία απομακρυσμένης σύνδεσης, ανέφερε ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης της υπηρεσίας GoToMyPC για να μπορέσουν να συνδεθούν ξανά. Προτρέπει δε όλους τους χρήστες να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

“Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την αναστάτωση και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει το θέμα,” δήλωσε η Citrix.

Η εταιρεία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ποιος είναι ο αριθμός των κωδικών πρόσβασης που πιστεύει ότι έχουν κλαπεί ή τι άλλες πληροφορίες μπορεί να έχουν πάρει οι hackers, και σύμφωνα με την ανακοίνωση εξακολουθεί να ερευνά το hack.

Το hack στην υπηρεσία GoTοMyPC ήρθε μετά την επίθεση στην TeamViewer, η οποία προσφέρει ένα παρόμοιο προϊόν.

Η TeamViewer είχε δηλώσει ότι τα συστήματά της δεν παραβιάστηκαν ενώ παράλληλα υπήρχαν αναφορές από χρήστες που κατήγγειλαν ότι τα PC τους δέχτηκαν επιθέσεις. Έτσι ανακάλυψαν ότι είχαν πραγματοποιηθεί διάφορες αγορές μέσα από τα PC τους, από τα ρούχα σχεδιαστών μέχρι κάρτες δώρων.

http://status.gotomypc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS