Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Project Elpis: Ηλιακοί σταθμοί φόρτισης βοηθούν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Το Project Elpis παρέχει δωρεάν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια στους πρόσφυγες στη Ελλάδα για να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνα τους και να είναι online.

refugees elpis

Παρά τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχει ένα smartphone το θέμα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι πάντα μια σκληρή πρόκληση. Ενώ τα τηλέφωνα παλαιότερου τύπου συχνά άντεχαν και μία ολόκληρη εβδομάδα σε κατάσταση αναμονής, τα smartphones συνήθως μπορούν να λειτουργήσουν για μία ημέρα με μία μόνο φόρτιση, λόγω των μεγάλων οθονών και των κυτταρικών συνδέσεων.

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα εκτός από όλες τις άλλες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν έχουν και το πρόβλημα της φόρτισης των συσκευών τους, οι οποίες τους βοηθούν να μαθαίνουν τα νέα και τις αποφάσεις τις κυβέρνησης αλλά και να είναι δικτυωμένοι με τους συγγενείς τους. Οι ευκαιρίες για να φορτίσουν τις συσκευές είναι σοβαρά περιορισμένες μέσα στους υπερπλήρεις καταυλισμούς.

Ερωτηματικά επίσης προκαλούν οι πληροφορίες ότι μερικά καφενεία έχουν αρχίσει να χρεώνουν τέλη για το προνόμιο της φόρτισης μιας συσκευής. Άλλοι πάλι πρόσφυγες μέσα στην απόγνωσή τους παραβιάζουν την καλωδίωση του οδικού φωτισμού, διακινδυνεύοντας να πάθουν ηλεκτροπληξία και να χάσουν την τη ζωή τους.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και ο Samuel Kellerhals, σε μια προσπάθειά τους να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα ξεκίνησαν το Project Elpis (Ελπίς) παρέχοντας δωρεάν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια. Με τη βοήθεια διαφόρων εταιρειών έχουν ήδη κατασκευάσει και εγκαταστήσει δύο ηλιακούς σταθμούς φόρτισης. Κάθε μονάδα παρέχει 12 βύσματα που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας μόνο τον ήλιο. Η δυνατότητα της συσκευής είναι η εξυπηρέτηση μέχρι και 240 άτομα ανά μονάδα κάθε μέρα.

Οι δύο φοιτητές ελπίζουν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα μέσω του Indiegogo για να κατασκευάσουν επιπλέον μονάδες. Μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει 3.675 στερλίνες με στόχο τις 4.000, ποσό που απαιτείται για άλλους τέσσερις σταθμούς φόρτισης.

Ονόμασαν το project αυτό Ελπίς καθώς ελπίζει ότι θα διασφαλίσει να παραμείνει ανοικτή η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ αυτών που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο και τη φτώχεια με τους συγγενείς τους σε όλο τον κόσμο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *