Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Facebook: Εγκαταστήστε το Moments ή σας διαγράφουμε τις φωτογραφίες…

Tο Facebook φέρνει συνεχώς νέες υπηρεσίες και προσπαθεί να κάνει το κοινό του να τις χρησιμοποιήσει (ναι κάτι σαν το Windows 10 και την Microsoft). Mπορεί όμως το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο να αφήσει το κοινό του να αποφασίσει ποιες φωτογραφίες θέλει να χρησιμοποιήσει στην εφαρμογή Moments;moments facebook

Το TechCrunch αναφέρει ότι το κοινωνικό δίκτυο απέστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες τους για να τους παροτρύνει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Moments, η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο και επιτρέπει να μοιράζεστε ιδιωτικά φωτογραφίες με τους φίλους σας.

Το μήνυμα του Facebook αναφέρει ότι κάποιες φωτογραφίες από τις κινητές συσκευές που έχουν συγχρονιστεί με το Cloud θα πρέπει να διαγραφούν, εκτός αν εγκαταστήσετε το Moments πριν από τις 7 Ιουλίου. Οι εν λόγω φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες σε ένα άλμπουμ που ονομάζεται Synced..

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η στρατηγική της εταιρείας να αναγκάσει το κοινό του να εγκαταστήσει το Moments, θυμίζει την περίπτωση του Messenger όταν αφαίρεσε τη δυνατότητα ιδιωτικών συνομιλιών με την κύρια εφαρμογή του για κινητές συσκευές.

Έτσι για να το θέσουμε διαφορετικά η εταιρεία φαίνεται να απειλεί ουσιαστικά τους χρήστες της με απώλεια δεδομένων εκτός εάν συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της.

Αν στιγμές είναι τόσο θαυμάσια μια εφαρμογή όπως το Facebook πιστεύει ότι είναι, σίγουρα οι άνθρωποι θα το εγκαταστήσετε. Απλά αφήστε μας να κάνουμε αυτή την απόφαση για τους εαυτούς μας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *