ΑρχικήinetArt Camera από την Google, για εικόνες gigapixel

Art Camera από την Google, για εικόνες gigapixel

Art Camera: Πριν από το Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης που είναι σε θέση να τραβάει φωτογραφίες “gigapixel.” Μην τρελαίνεστε δεν είναι για selfies… Art Camera

Ονομάζεται Art Camera, και δημιουργήθηκε για το Google Cultural Institute που θέλει φωτογραφίσει τα έργα τέχνης από μουσεία σε όλο τον κόσμο, να τα αρχειοθετήσει και να τα διατηρήσει.google-art-camera

Η Google αναφέρει ότι η κάμερα είναι τόσο ισχυρή, που μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε όλες τις πινελιές και τις σταγόνες από τη λαδομπογιά σε ένα πίνακα του Van Gogh, για παράδειγμα.

Η φωτογράφηση θα γίνει κομμάτι κομμάτι, για να συλλάβει εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις από κάθε τμήμα της εικόνας. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στους διακομιστές της Google για να γίνει το μοντάζ. Η διαδικασία αυτή αναφέρεται ότι θα πάρει μόνο λίγες ώρες, ενώ κανονικά θα χρειαζόταν μέρες.

Επί του παρόντος, το αρχείο της εταιρείας έχει αρχειοθετημένα περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης από συλλογές από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να εξερευνήσετε την γκαλερί και να αναζητήσετε τα έργα τέχνης που θα θέλατε να δείτε.

Η Google έχει κατασκευάσει 20 μόνο Art Cameras που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αρχειοθέτησης και προς το παρόν φωτογραφίζουν 2D.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο παρουσίασης:

Δείτε τις εικόνες.

ΤΝW

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS