Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Ο Glen Greenwald δίνει όλα τα αρχεία της NSA στο κοινό

Το σύνολο των αρχείων της NSA, που είχαν κλαπεί από τον Edward Snowden θα κυκλοφορήσει σύντομα, ανακοίνωσε ο Glen Greenwald, ιδρυτής της Intercept.

Ο Greenwald είναι ο ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους να πήραν συνέντευξη από τον Snowden όταν αποφάσισε να αποκαλύψει τις μυστικές επιχειρήσεις της NSA.nsa Edward Snowden

Τα δεδομένα που διέθεσε ο Edward Snowden στον Greenwald αλλά και άλλους δημοσιογράφους ήταν τόσο πολλά που ακόμη και σήμερα, χρόνια αργότερα, ο δημοσιογράφος και οι συνεργάτες του από την Intercept δεν έχουν καταφέρει να τα αναλύσουν στο σύνολό τους, πόσο μάλλον να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

Το αρχικό σχέδιο του Greenwald ήταν να κρατήσει τα δεδομένα που διέρρευσαν ιδιωτικά, για να αναλυθούν πριν τα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μέσω της Intercept.

Είκοσι έξι μήνες μετά την έναρξη της ηλεκτρονικής σελίδας Intercept, ο Greenwald και τους συνάδελφοι του εξακολουθούν να δημοσιεύουν ιστορίες από τα δεδομένα του Snowden. Αλλά όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος δεν σχεδιάζει να συνεχίσει να κάνει για πάντα.

Μετά την μαζική διαρροή εγγράφων από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα (Panama Papers) ο Greenwald αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο.

Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε σήμερα μέσω της Intercept ότι θα δημοσιεύσει ένα μεγάλο μέρος των αρχείων του Snowden που ονομάζεται SIDtoday και είναι εσωτερικά ενημερωτικά δελτία της NSA. SID σημαίνει Σήματα Διεύθυνσης Πληροφοριών ή Signals Intelligence Directorate.

«Η πρώτη κυκλοφορία των SIDtoday περιλαμβάνει 166 άρθρα, και συμπεριλαμβάνουν όλα τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν μεταξύ της 31ης Μαρτίου του 2003, όταν άρχισε το SIDtoday, και τις 30 Ιουνίου του 2003»

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν τα δεδομένα μέσω του GitHub. Ο Greenwald ανακοίνωσε, ότι αυτή είναι μόνο η πρώτη παρτίδα και ότι θα κυκλοφορήσει περισσότερα από τα αρχεία του Snowden στο επερχόμενο μέλλον.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *