ΑρχικήinetPanama Papers: 223 εταιρείες και 400 Έλληνες δικαιούχοι online

Panama Papers: 223 εταιρείες και 400 Έλληνες δικαιούχοι online

Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου είναι πλέον σε θέση να αναζητήσουν μέσα από μια τεράστια βάση δεδομένων τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των Panama Papers που διέρρευσαν από το δικηγορικό γραφείο του Mossack Fonseca μέσω της ιστοσελίδας offshoreleaks.icij.org που φιλοξενείται από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Η ICIJ εγκαινίασε την ιστοσελίδα χθες, επιτρέποντας σε άλλους δημοσιογράφους και ανεξάρτητους ερευνητές να εντοπίσουν τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του Mossack Fonseca για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες.panama papers 1

Σύμφωνα με την ICIJ, η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες για σχεδόν 320.000 υπεράκτιες οντότητες που αποτελούν μέρος των ερευνών Panama Papers και Offshore Leaks.

Το σκάνδαλο των Panama Papers ήρθε στο φως τον περασμένο Απρίλιο, όταν η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, μαζί με την ICIJ δημοσίευσε μια περίληψη της έρευνας για τις δραστηριότητες της Mossack Fonseca. Η βάση δεδομένων είναι γύρω στα 2.6TB.

Όσον αφορά την Ελλάδα τώρα: Η λίστα συμπεριλαμβάνει 223 εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται με την χώρα μας. Αναφέρονται ονόματα επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ποδοσφαιριστών, και δικηγόρων που συνδέονται με αυτούς και τις εταιρείες τους.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η σύσταση μιας offshore εταιρείας δεν είναι παράνομη. Επίσης για τους αριθμούς που αφορούν την Ελλάδα θα πρέπει να πούμε ότι οι Έλληνες δικαιούχοι offshore εταιρειών μπορεί να συνδέονται με κάποια άλλη χώρα και όχι με τη χώρα καταγωγής τους, στην περίπτωση που έχουν δώσει στοιχεία διεύθυνσης σε άλλη χώρα, ή τα στοιχεία των νομικών εκπρόσωπών τους που συνδέονται με την εταιρεία.

Μπορείτε να ψάξετε στη βάση δεδομένων, από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://offshoreleaks.icij.org/,

Η ιστοσελίδα σας δίνει την δυνατότητα και της λήψης όλης της βάσης.

The Panama Papers

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS