15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

IBM: δουλέψτε δωρεάν με τους πρώτους κβαντικούς υπολογιστές

Έκπληξη από την IBM: Τα κβαντικά ηλεκτρονικά συστήματα αναμένεται να φέρουν την τεχνολογία των υπολογιστών στο υψηλότερο επίπεδο. Προς το παρόν είναι όμως μια πειραματική και εξαιρετικά πολύπλοκη τεχνολογία που αναπτύσσει η Google και η NASA.

Έτσι το να δούμε τέτοιους υπολογιστές θεωρείται μάλλον απίθανο. IBM Quantum

Η IΒM όπως φαίνεται προσπαθεί να μας φέρει κοντύτερα στο μέλλον που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή.

Η τεχνολογική εταιρεία IBM με ένα νέο project επίδειξης κβαντικών υπολογιστών που ανέβασε στο διαδίκτυο (tutorials), κάνει διαθέσιμη την επερχόμενη τεχνολογία σε όποιον ενδιαφέρεται και πληροί τις προϋποθέσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δίνει σε όλο τον κόσμο πρόσβαση σε έναν από τους κβαντικούς επεξεργαστές των υπολογιστών της. Αναφέρει δε, ότι είναι ακόμη μια τεχνολογία σε πειραματικό στάδιο, αλλά έχει τη δυνατότητα να εκτελεί διεργασίες πολύ πιο γρήγορα από ότι οι σημερινοί υπολογιστές.

Έτσι από σήμερα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα επεξεργαστή των πέντε-qubit στους κβαντικούς υπολογιστές της IΒM. Ο υπολογιστής βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο Yorktown Heights, στη Νέα Υόρκη, και είναι συνδεδεμένος με το σύννεφο για να τρέχει πειράματα και δοκιμαστικές εφαρμογές.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση θα χρειαστεί να ζητήσετε μια πρόσκληση από την IΒM. Θα σας ζητηθούν τα στοιχεία του φορέα σας και το επίπεδο γνώσης σας στα υπολογιστικά συστήματα.

Να αναφέρουμε ότι οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν θεωρητικά να είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, επειδή χρησιμοποιούν την κβαντομηχανική.

Οι παραδοσιακοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τα «bits» που αντιπροσωπεύουν πληροφορίες με την μορφή 0 ή 1, ενώ οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν κβαντικά bits ή «qubits» που αντιπροσωπεύουν πληροφορίες στη μορφή 0, 1, ή και στα διπλά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 qubits θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν 4 τιμές ταυτόχρονα: 00, 01, 10, και 11.

Με άλλα λόγια, ένας κβαντικός υπολογιστής με μόλις 50 qubits θα είναι πολύ πιο ισχυρός από ό, τι οποιαδήποτε υπερυπολογιστής που διατίθεται σήμερα.

 

The IΒM Quantum Experience

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *