ΑρχικήinetIBM: δουλέψτε δωρεάν με τους πρώτους κβαντικούς υπολογιστές

IBM: δουλέψτε δωρεάν με τους πρώτους κβαντικούς υπολογιστές

Έκπληξη από την IBM: Τα κβαντικά ηλεκτρονικά συστήματα αναμένεται να φέρουν την τεχνολογία των υπολογιστών στο υψηλότερο επίπεδο. Προς το παρόν είναι όμως μια πειραματική και εξαιρετικά πολύπλοκη τεχνολογία που αναπτύσσει η Google και η NASA.

Έτσι το να δούμε τέτοιους υπολογιστές θεωρείται μάλλον απίθανο. IBM Quantum

Η IΒM όπως φαίνεται προσπαθεί να μας φέρει κοντύτερα στο μέλλον που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή.

Η τεχνολογική εταιρεία IBM με ένα νέο project επίδειξης κβαντικών υπολογιστών που ανέβασε στο διαδίκτυο (tutorials), κάνει διαθέσιμη την επερχόμενη τεχνολογία σε όποιον ενδιαφέρεται και πληροί τις προϋποθέσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δίνει σε όλο τον κόσμο πρόσβαση σε έναν από τους κβαντικούς επεξεργαστές των υπολογιστών της. Αναφέρει δε, ότι είναι ακόμη μια τεχνολογία σε πειραματικό στάδιο, αλλά έχει τη δυνατότητα να εκτελεί διεργασίες πολύ πιο γρήγορα από ότι οι σημερινοί υπολογιστές.

Έτσι από σήμερα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα επεξεργαστή των πέντε-qubit στους κβαντικούς υπολογιστές της IΒM. Ο υπολογιστής βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο Yorktown Heights, στη Νέα Υόρκη, και είναι συνδεδεμένος με το σύννεφο για να τρέχει πειράματα και δοκιμαστικές εφαρμογές.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση θα χρειαστεί να ζητήσετε μια πρόσκληση από την IΒM. Θα σας ζητηθούν τα στοιχεία του φορέα σας και το επίπεδο γνώσης σας στα υπολογιστικά συστήματα.

Να αναφέρουμε ότι οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν θεωρητικά να είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, επειδή χρησιμοποιούν την κβαντομηχανική.

Οι παραδοσιακοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τα “bits” που αντιπροσωπεύουν πληροφορίες με την μορφή 0 ή 1, ενώ οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν κβαντικά bits ή “qubits” που αντιπροσωπεύουν πληροφορίες στη μορφή 0, 1, ή και στα διπλά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 qubits θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν 4 τιμές ταυτόχρονα: 00, 01, 10, και 11.

Με άλλα λόγια, ένας κβαντικός υπολογιστής με μόλις 50 qubits θα είναι πολύ πιο ισχυρός από ό, τι οποιαδήποτε υπερυπολογιστής που διατίθεται σήμερα.

 

The IΒM Quantum Experience

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS