ΑρχικήinetΤι δεν μας λέει η Google: Η αποκάλυψη της σχέσης Google Κυβέρνησης

Τι δεν μας λέει η Google: Η αποκάλυψη της σχέσης Google Κυβέρνησης

Η Google έχει αναφερθεί σαν “η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς στην Αμερική” από το Business Insider, και μάλλον ότι το μήνυμα έφτασε στο Καπιτώλιο καθώς 197 άτομα από την κυβέρνηση έχουν μετακινηθεί στην Goοgle από τότε που ο Obama ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Η παρακάτω εικόνα συμβολίζει την “περιστρεφόμενη πόρτα” και είναι φτιαγμένη διαδραστικά από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Campaign for Accountability (CfA). google

Η εικόνα είναι μια απόπειρα αποκάλυψης της Google και έχει σαν στόχο να φωτίσει περισσότερο την εταιρεία που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, και γνωρίζουμε ελάχιστα.

Η εκτελεστικός διευθυντής της CfA Anne Weismann, αναφέρει:

Η Goοgle είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής της διαφάνειας στην κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, ακόμη και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Δεν είναι όμως, διαφανής στις σχέσεις της με την κυβέρνηση. Το GTP θα φωτίσει το πώς η Goοgle επηρεάζει τα κυβερνητικά στελέχη μας, τις δημόσιες πολιτικές και τον τρόπο που ζούμε.

 

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 28 μετακινήσεις μεταξύ της Goοgle και της κυβέρνησης αφορούσαν την εθνική ασφάλεια, τις υπηρεσίες πληροφοριών ή το Υπουργείο Άμυνας, μεταδίδει το TNW.

Η εταιρία έχει προσλάβει στρατηγικά άτομα από κυβερνητικές υπηρεσίες που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η Goοgle, ή μάλλον το κύριο δικηγορικό της γραφείο, έχουν προσλάβει αρκετούς ανθρώπους από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, έναν οργανισμό που διεξάγει έρευνες για τη συμπεριφορά της εταιρείας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Η CfA χρησιμοποίησε στοιχεία που είναι διαθέσιμα δημόσια για να δείξει το πόσο συχνά η Goοgle προσκαλείται να καθίσει δίπλα σε κυβερνητικούς του Λευκού Οίκου – αποκαλύπτοντας ότι είχε περισσότερες από μία συνεδριάσεις την εβδομάδα από τότε που ο Obama έγινε πρόεδρος.

Το σύνολο; 427 φορές.

 

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πως μοιάζουν οι συναντήσεις του Λευκού Οίκου και της Google. (κλικ για μεγέθυνση)

Μπορείτε να εξερευνήσετε τα δεδομένα για να μάθετε πόσες φορές ακριβώς συναντήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσωπο με πρόσωπο με τον Eric Schmidt και άλλα βασικά στελέχη της Goοgle.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Google Transparency Project

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS