Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

NSA effect: ο κόσμος δεν διαβάζει σχετικά με τρομοκρατικές ομάδες

Έχετε αμφιβολίες για το ότι τα διάφορα προγράμματα κατασκοπίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της υπηρεσίας πληροφοριών NSA, έχει κάνει τους ανθρώπους παρανοϊκούς; Ας το ξεκαθαρίσουμε σήμερα.

Ο Jonathon Penney, από το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Toronto, ανέλυσε την κυκλοφορία της Wikipedia και διαπίστωσε ότι οι επισκέψεις στις καταχωρήσεις που ήταν σχετικές με τρομοκρατικές ομάδες μειώθηκε κατά 30% μετά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA στην online δραστηριότητα των πολιτών.

nsa spying

 

Στην μελέτη του, ‘Chilling Effects: Online Surveillance and Wikipedia Use‘, ο Penney φαίνεται ότι ελέγχει τις μηνιαίες επισκέψεις των σελίδων της Wikipedia για 48 θέματα που το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στα social media. Οι σελίδες αυτές συμπεριλαμβάνουν tags όπως: ‘Al Qaeda’, ‘terror’, ‘weapons grade’, ‘Abu Sayyaf’, ‘Iran’, ‘extremism’, ‘Nigeria’ και jihad.

Ο ερευνητής ανακάλυψε ότι 16 μήνες πριν τις αποκαλύψεις του Snowden τα συγκεκριμένα άρθρα είχαν 3.000.000 περίπου επισκέψεις το μήνα. Στην μετά του Snowden εποχή, οι επισκέψεις μειώθηκαν κατακόρυφα στις 2 εκατομμύρια το πρώτο διάστημα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, και σταθεροποιήθηκαν σε μόλις κάτω από 2,5 εκατομμύρια 14 μήνες αργότερα.

Η έρευνα του Penney υπογραμμίζει ότι τα προγράμματα υποκλοπής της κυβέρνησης, αποθαρρύνουν τη νόμιμη άσκηση δικαιωμάτων του πολίτη από την απειλή νομικών κυρώσεων. Στην περίπτωση αυτή, στην αναζήτηση πληροφοριών για να μάθουν το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Ο Penney κατέληξε:

Αν οι άνθρωποι φοβούνται να ενημερωθούν για σημαντικές ειδήσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα, ή από στο κάνουν μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο για τα θέματα του δικαίου, της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης, όπως “τρομοκρατία”, τα αποτελέσματα θα έχουν επίσης σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και τη δημόσια σύσκεψη στο συγκεκριμένο θέμα. Με τους ανθρώπους δυνητικά διατηρημένους στον φόβο που αποτρέπει αυτές τις βασικές πράξεις συλλογής πληροφοριών, θα είναι λιγότερο ενημερωμένοι, και οι ευρύτερες διαδικασίες της δημοκρατικής διαβούλευσης θα αποδυναμωθεί.

Η έρευνά του θα μπορούσε να βοηθήσει μια αγωγή που κατέθεσε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της Wikipedia κατά της NSA και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ παραβίασαν την τέταρτη τροποποίηση μέσω των προγραμμάτων μαζικής επιτήρησης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *