Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Βγήκε το Joomla 3.5 με υποστήριξη PHP 7 και με διπλάσια ταχύτητα

Το Joomla έφτασε στην έκδοση 3.5.0, προσθέτοντας πολλά χαρακτηριστικά, με πλήρη υποστήριξη PHP 7 και με διπλάσια ταχύτητα.

joomla

Πρώτα απ ‘όλα, το Joomla 3.5 είναι η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει πλήρως την PHP 7, την τελευταία σημαντική έκδοση της PHP.

Η υποστήριξη της PHP 7 έχει κάνει θαύματα στο Jοοmla, αφού οι προγραμματιστές του αναφέρουν ότι η νέα έκδοση 3.5 είναι δύο φορές πιο γρήγορη όταν τρέχει σε PHP 7, και επίσης καταναλώνει τη μισή μνήμη σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην έκδοση 3.5 είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους webmasters, ειδικά εκείνων που έχουν εμμονή με ενημερώσεις ασφαλείας. Το Jοοmla περιλαμβάνει πλέον ένα σύστημα ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελέγχει αυτόματα τους διακομιστές για μια νέα έκδοση, και στη συνέχεια στέλνει ένα email στο διαχειριστή.

Άλλα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η νέα ενσωματωμένη στατιστική λειτουργία που συλλέγει στοιχεία και ανώνυμα τα στέλνει σε διακομιστές του Jοοmla. Η ομάδα του Jοοmla αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να συγκεντρώσουν πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες αναπτύσσουν τα CMS, για το είδος των servers, για το είδος της βάσης δεδομένων, και όλα τα πράγματα που θα βοηθήσουνε τους προγραμματιστές του Jοοmla να προσαρμοστούν και να βελτιστοποιήσουν τα CMS τους. Όλα τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα είναι διαθέσιμα στο κοινό, και ο καθένας θα μπορεί να τα ελέγξει.

Επιπλέον, το Joomla 3.5 υποστηρίζει drag-and-drop ενσωμάτωση εικόνας, μετράει τα άρθρα, και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει χρήσιμες πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων του συστήματος και του περιβάλλοντος στο δικό του site.

Η νέα έκδοση Joomla 3.5 είναι φυσικά δωρεάν, ανοικτού κώδικα, και διαθέσιμη μέσω της σελίδας GitHub.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *