Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Windows 10 build 14291 με Edge plugins: η Microsoft μας δουλεύει

Η Microsoft διέθεσε το Windows 10 build 14291 από το Fast Ring των Insiders πριν από λίγες ώρες. Το νέο build μαζί με όλα τα αλλά, ενημερώνει και το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Edge για να υποστηρίζει επεκτάσεις.Microsoft Edge

Η έκδοση του Microsoft Edge που είναι διαθέσιμη στις σταθερές εκδόσεις των Windows 10, δεν υποστηρίζει επεκτάσεις προς το παρόν, και η Microsoft σχεδιάζει να το αλλάξει με την ενσωμάτωση ενός κινητήρα για επεκτάσεις που θα είναι παρόμοιος με αυτό που χρησιμοποιεί ο Google Chrome.

Έτσι σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, θα είναι αρκετά εύκολο να γίνουν port οι επεκτάσεις του Chrome στον Edge (και αντίστροφα).

Η έκδοση προεπισκόπησης Windows 10 build 14291 διαθέτει για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό στους εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα Windows Insider, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απόλυτα λειτουργικό. Οι επεκτάσεις που δίνει πρόσβαση η Microsoft μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού και υπάρχουν μόνο για δοκιμές.

Προς το παρόν οι τρεις επεκτάσεις που διατίθενται από τη Microsoft διανέμονται από μια ιστοσελίδα και όχι από το Windows Store, που σχεδιάζει η εταιρεία να τις διαθέσει με την σταθερή έκδοση του Windows 10.

Πως να δοκιμάσετε τις επεκτάσεις (Κρατηθείτε):

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του Microsoft Edge και επιλέξτε Extensions από το μενού που ανοίγει.
Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Get Extensions». Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα προεπισκόπησης στην ιστοσελίδα των Windows που έχει όλες τις επεκτάσεις (3) που διατίθενται σήμερα για την κυκλοφορία της προεπισκόπησης.
Κάντε κλικ για λήψη για να κατεβάσετε την επέκτασή στο σύστημα σας.
Οι επεκτάσεις παρέχονται σαν αρχεία .exe (Ήμαρτον!).
Θα πρέπει να τρέξετε το .exe για να κάνετε extract τα αρχεία στο σύστημά σας. Στα αρχεία υπάρχει και ένα readme με τις οδηγίες εγκατάστασης το οποίο αναφέρει:
Επιλέξτε Extensions – Load Extensions in Microsoft Edge και κατευθυνθείτε στον φάκελο που κάνατε extract στο σύστημά σας. Ανεβάστε τα αρχεία στο πρόγραμμα περιήγησης.

Συγνώμη αλλά αυτή η εγκατάσταση επέκτασης, δείχνει ότι η Microsoft προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις (ή μόλις τις έχασε εντελώς).
Ακόμα και σε build προεπισκόπισης το συγκεκριμένο σύστημα θεωρείται προχειρότατο και ανεπίτρεπτο από μια εταιρεία σαν τη Microsoft.

Επεκτάσεις με τέτοια χάλια δεν πρόκειται να δούμε σε μια stable release, και αυτό δείχνει την ανάγκη της εταιρείας για προβολή, ακόμα και αν αυτή είναι αρνητική. Αλήθεια κάτι τέτοιο δεν το έχουμε δει σε Open Source προϊόντα.

Με προχειρότητες λοιπόν, μια εταιρεία στο μέγεθος της Microsoft προσπαθεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Βέβαια επειδή στο διαδίκτυο τα έχουμε δει όλα, σίγουρα θα υπάρξουν και αυτοί που θα τρέξουν να εγκαταστήσουν ένα build προεπισκόπισης μόνο και μόνο για να δούν το θαύμα της Microsoft!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *