Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Αφαιρέστε το Skypehost από τα Windows 10

Το Skypehost.exe (Windows Skype) είναι μια διαδικασία που τρέχει από προεπιλογή σε υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10.Windows 10 Skypehost

Η διαδικασία υπάρχει και αρχίζει να τρέχει από προεπιλογή, άμεσα μετά την εγκατάσταση ή την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, ακόμη και αν ο υπολογιστής σας δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή Skype ή δεν την έχετε εγκαταστήσει ποτέ στο μηχάνημα σας.

Το skypehost.exe συνεργάζεται με δύο εφαρμογές που εγκαθιστά η Microsoft από προεπιλογή στα Windows 10: Το Skype βίντεο και το Messaging – Skype.

Το Messaging είναι μια εφαρμογή συνομιλίας του Skype που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα χρησιμοποιώντας το Skype αντί να χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές για να στείλουν SMS.

Το Skype βίντεο, ενσωματώνει περισσότερες από τις λειτουργίες του Skype στα Windows 10 άμεσα. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις βίντεο ή φωνητικές κλήσεις (απενεργοποιώντας τη κάμερα).

Το skypehost.exe λειτουργεί σαν διαδικασία που έχει ανασταλεί στα Windows 10, αν το Messaging – Skype ή το Skype βίντεο δεν χρησιμοποιούνται.

Μπορείτε να το δείτε στο σύστημά σας με τον ακόλουθο τρόπο:

Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl-Shift-Esc για να ανοίξετε τη Διαχείριση Εργασιών των Windows.
Κάντε κλικ στο «περισσότερες λεπτομέρειες» για να εμφανίσετε την πλήρη οθόνη.
Μπορείτε να βρείτε τη διαδικασία Skypehost.exe αν στην πρώτη οθόνη μαρκάρετε την διαδικασία που ονομάζεται «Microsoft Skype» και πάτε στη καρτέλα details (λεπτομέρειες).skype

και

skypehost

Οι εφαρμογές που βρίσκονται σε αναστολή ή Suspended apps χρησιμοποιούνται πολύ από τα Windows 10. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία η εφαρμογή είναι σαν να κοιμάται, αλλά είναι και έτοιμη να εισέλθει σε κατάσταση λειτουργίας μόλις ενεργοποιηθεί από το χρήστη ή και αυτόματα.

Τα Suspended apps χρησιμοποιούν λίγη μνήμη και συνήθως δεν χρησιμοποιούν cpu, ωστόσο δεν έχει νόημα να έχετε τη διαδικασία ακόμα και σε κατάσταση αναστολής, εάν δεν χρησιμοποιείτε το Skype βίντεο ή Messaging Skype.

Κατάργηση Messaging Skype

Σημείωση: η εφαρμογή Skype 7.0 δεν έχει να κάνει τίποτα με το skypehost.exe

Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows-I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
Από τη διαδρομή Σύστημα – Εφαρμογές και χαρακτηριστικά, θα εμφανιστεί η λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών και προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε.
Αν πληκτρολογήσετε skype στο πλαίσιο αναζήτησης θα σας εμφανιστούν όλα στα skype που υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Εκεί θα βρείτε και το Messaging Skype.
Κάντε κλικ στο Μηνύματα + Skype, και στη συνέχεια κλικ στο κουμπί απεγκατάστασης.
Μπορείτε να αφαιρέστε επίσης και το «Αποκτήστε το Skype.»skype unistall

 

Αφαιρέστε το Skype χρησιμοποιώντας το PowerShellps

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το Skype χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell.

Πληκτρολογήστε PowerShell στην αναζήτηση των Windows, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και το Shift και πατήστε enter στο πληκτρολόγιο σας για να ανοίξετε ένα παράθυρο Powershell με δικαιώματα διαχειριστή (ή απλά με δεξί κλικ στο εικονίδιο και άνοιγμα σαν διαχειριστής.
Επιβεβαιώστε το UAC για να συνεχίσετε.
Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές την μία μετά την άλλη, και πατήστε enter μετά από κάθε γραμμή.

Get-AppxPackage *messaging* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *skypeapp* | Remove-AppxPackage

Πώς να επαναφέρετε τις εφαρμογές

Αν κάποια στιγμή θέλετε να επαναφέρετε τις εφαρμογές που αφαιρέσατε, ο ευκολότερος τρόπος είναι να επισκεφθείτε το Windows Store. Κάντε αναζήτηση με το όνομα των εφαρμογών (π.χ. Messaging Skype), και εγκαταστήστε τις από εκεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *