ΑρχικήinetΒάλτε το Wikipedia στην απλή έκδοση του αν τα Αγγλικά σας δεν...

Βάλτε το Wikipedia στην απλή έκδοση του αν τα Αγγλικά σας δεν είναι καλά

Το Wikipedia έχει εκδόσεις για πολλές διαφορετικές γλώσσες, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του περιεχομένου του δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει. Η αγγλική έκδοση κατέχει το μεγαλύτερο όγκο και συχνά ένα άρθρο που είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες έχει μια καλύτερη έκδοση στην αγγλική γλώσσα.

simple wikipedia

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Translate για να διαβάσετε ένα άρθρο, αν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη γλώσσα σας, αλλά η μετάφραση δεν είναι πάντα η καλύτερη. Αν, ωστόσο, μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε απλά αγγλικά τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταβείτε στη απλοποιημένη αγγλική έκδοση ενός άρθρου για να γίνει πιο κατανοητή.

Στο Wikipedia η αγγλική έκδοση έχει μια απλοποιημένη έκδοση που μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτήν με μια απλή αλλαγή στη διεύθυνση URL.

Εάν είστε στην αγγλική έκδοση της Wιkipedia, η διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων θα ξεκινήσει με το «en» και θα πρέπει να είναι κάπως έτσι: en.wikipedia.org

Αν, τώρα θέλετε να δείτε την απλοποιημένη αγγλική έκδοση τότε θα πρέπει η URL διεύθυνση να γίνει : simple.wikipedia.org

Αν πάλι, από προεπιλογή, φορτωθεί η Ελληνική γλώσσα στο Wιkipedia, μπορείτε να επεξεργαστείτε την URL διεύθυνση και να την αλλάξετε σε “απλή”. Για παράδειγμα, αν δείτε το “el” να προηγείται του ονόματος του domain (που σημαίνει ότι είστε στα Ελληνικά αποτελέσματα), τότε αντικαταστήστε το “el” με το “simple” για να φορτώσετε τη απλή αγγλική σελίδα.

Αυτό το τέχνασμα δεν είναι πάντα θα είναι χρήσιμο. Το Wιkipedia δεν είναι γραμμένο χρησιμοποιώντας ένα πυκνό και περίπλοκο λεξιλόγιο και η απλοποιημένη έκδοση κάνει σαφή τα πράγματα μέχρι ένα βαθμό. Απαιτεί έχετε μια κατανόηση της αγγλικής γλώσσας σε κάποιο βαθμό. Αν όλα είχαν αποτύχουν και θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε πρόσβαση στις πληροφορίες, δοκιμάστε να βάλετε τη απλοποιημένη έκδοση στο Google Translate.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS