ΑρχικήinetΤα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google θεωρούνται οδηγοί

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google θεωρούνται οδηγοί

Μια μεγάλη νίκη για το πρόγραμμα αυτό-οδήγησης των οχημάτων της Google. Το Reuters δημοσίευσε μια επιστολή από την Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, και αναφέρει ότι τα οχήματα υψηλής τεχνολογίας AI της Google μπορεί να χαρακτηριστούν σαν οδηγοί – μια διάκριση που μέχρι σήμερα την είχαν μόνο οι άνθρωποι.google self driving car

Η νίκη αυτή θα μπορούσε να σταματήσει την γραφειοκρατία που επιβραδύνει την Google και άλλες μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν οχήματα χωρίς οδηγό, καθώς ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι το AI έχει την ίδια ευαισθησία στην οδήγηση και μπορεί να λειτουργήσει ένα αυτοκίνητο όπως θα το έκανε και ένας πραγματικός οδηγός.

Από την άλλη όμως η Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν έχει ορίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οδική ασφάλεια.

“Το επόμενο ερώτημα είναι αν και πώς η Goοgle θα μπορούσε να πιστοποιήσει ότι το σύστημα αυτο-οδήγησης συναντά ένα πρότυπο που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε να εφαρμοστεί σε ένα όχημα με ανθρώπινο οδηγό”, αναφέρει η Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Έτσι μέχρι να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα οχήματα χωρίς οδηγό, σε ομοσπονδιακό και κρατικό επίπεδο, η Goοgle και οι ανταγωνιστές της αναζητούν για λύσεις.

Μια από αυτές είναι να σχεδιάσουν αυτοκίνητα με δυνατότητες ανθρώπινης παρέμβασης, αν και μετά θα υπάρχει το ερώτημα ως προς και το αν η ανθρώπινη παρέμβαση θα βοηθούσε το σύστημα AI πάρει ασφαλείς αποφάσεις στον δρόμο.

Ανησυχείτε για το αν βρει η Google την λύση; Η εφευρετικότητα της εταιρείας (ίσως και λίγη διαπλοκή) δεν θα πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία. Εξάλλου λεφτά υπάρχουν…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS