ΑρχικήinetMageia 5 η διανομή που βασίζεται στο Mandriva Linux

Mageia 5 η διανομή που βασίζεται στο Mandriva Linux

Η Mageia είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα, βασισμένο στο GNU/Linux και υποστηρίζεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mageia.Org.

Το όνομα της διανομής Mageia προέρχεται από την ελληνική λέξη «Μαγεία». Είναι μια αναφορά στον μάγο Mandrake, που έχει χρησιμοποιηθεί σαν το αρχικό όνομα της διανομής Mandriva Linux.

Έτσι η διανομή Μageia:

  • ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 ως fork του Mandriva Linux,
  • έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες φίλους και μερικές εταιρείες από όλο τον κόσμο,που συντελούν στην υποδομή, στην ίδια τη διανομή, στην τεκμηρίωση, στην διάθεση και στην υποστήριξή της, χρησιμοποιώντας εργαλεία Ελεύθερου Λογισμικού,
  • έχει κυκλοφορήσει πέντε μείζονες σταθερές εκδόσεις τον Ιούνιο του 2011, το Μάιο του 2012 και το Μάιο του 2013, το Φεβρουάριο του 2014 και τον Ιούνιο του 2015.

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Μageia 5 που αξίζει να αναφερθεί είναι η υποστήριξη UEFI, κάτι που σημαίνει ότι είναι τώρα ακόμα ευκολότερο να το εγκαταστήσετε σε σύγχρονο υλικό.

Λήψη του Μageia 5

Η διανομή Μageia παρέχεται ως αρχεία εικόνας ISO και πρέπει να αντιγραφούν σε κενούς CD ή DVD δίσκους.
Όλα τα ISO μπορούν να τρέξουν από έναν οδηγό USB.

Αν δεν προτιμάτε κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, με εγγραφές σε CD-DVD, ή την δημιουργία USB γιατί επιθυμείτε την εγκατάσταση σε κάποιο VM, μπορείτε να κατεβάσετε το Live DVD της διανομής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS