ΑρχικήinetΤο Archive.org άνοιξε ένα on-line μουσείο Malware

Το Archive.org άνοιξε ένα on-line μουσείο Malware

Υπάρχουν ένα σωρό περίεργα μουσεία ανά τον κόσμο. Την Παρασκευή προστέθηκε κι άλλο ένα. Το Archive.org άνοιξε ένα on-line μουσείο malware.

malware

Το μουσείο malware είναι μια συλλογή από 78 κακόβουλα λογισμικά (κυρίως ιοί) από τη δεκαετία του ’80 και του ’90, όταν malware μολύνσεις συχνά συνοδευόταν με animations 8-bit.

Η επιμέλεια των εκθεμάτων ανήκει στον Mikko Hermanni Hyppönen, τον επικεφαλής αξιωματικό στη Φινλανδική εταιρεία ασφάλειας F-Secure. Το online μουσείο επιτρέπει στους επισκέπτες να τρέξουν εξομοιώσεις των ιών στην ιστοσελίδα τους ή να κατεβάσετε μια τροποποιημένη έκδοση των maΙware στον υπολογιστή τους.

Φυσικά ο ιός που θα κατεβάσετε από το μουσείο δεν περιέχει τις καταστροφικές εντολές που έκανε ο πραγματικός ιός. Δηλαδή θα κατεβάσετε τον πραγματικό ιό χωρίς όμως το μέρος του κώδικα που θα καταστρέψει την ημέρα σας (για να μην πούμε τίποτα για τον υπολογιστή σας).

Παρά το γεγονός ότι παίρνετε μόνο μια εξομοίωση του ιού, για όσους από εσάς θυμούνται το λειτουργικό σύστημα MS-DOS της Microsoft, ίσως βλέποντας τα animations των κακόβουλων λογισμικών μπορεί να σας προκαλέσει κάποιες οδυνηρές αναμνήσεις. (Και όσοι από εσάς θέλετε να παρακολουθήσετε τις έκαναν τότε οι πραγματικές εκδόσεις των ιών μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ).

Η συλλογή του Archive.org αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό κλάσμα των συνολικών DOS maΙware που έσπερναν τον όλεθρο στους τότε υπολογιστές. Ο πρώτος ιός υπολογιστών που στόχευε pc ( γνωστός ως Brain ) αναγνωρίστηκε το 1986.

Η συλλογή μπορεί να είναι μετρίου μεγέθους, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μια διασκεδαστική διαδρομή σε μια εποχή που οι υπολογιστές ξεκίναγαν να μπαίνουν σε κάθε σπίτι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS