ΑρχικήinetΤο InPrivate Mode του Edge αποθηκεύει δεδομένα

Το InPrivate Mode του Edge αποθηκεύει δεδομένα

Ο Microsoft Edge είναι μεγάλο στοίχημα για το Redmond στην αγορά των browser, δεδομένου ότι αντικαθιστά τον Internet Explorer και στα Windows 10 γίνεται το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του λειτουργικού συστήματος. Το Redmond υποστηρίζει ότι η εφαρμογή ότι είναι πιο ασφαλής, πιο γρήγορη, και πιο αξιόπιστη και από τον προκάτοχό της.Microsoft Edge InPrivate

Όμως, όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αποδεικνύεται ότι ο Edge δεν είναι και τόσο ασφαλής.

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή Ashish Singh αποκαλύπτει ότι το InPrivate mode στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χωρίς να αποθηκεύονται δεδομένα περιήγησης στους υπολογιστές τους, στην πραγματικότητα αποθηκεύει τις πληροφορίες αυτές.

Κατά την έναρξη του Εdge σε λειτουργία InPrivate, το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει μια ειδοποίηση αναφέροντας ότι “όταν χρησιμοποιείτε το InPrivate, τα δεδομένα περιήγησης (όπως τα cookies, το ιστορικό, ή προσωρινά αρχεία) δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας.”

Αποδεικνύεται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές όχι είναι μόνο αποθηκεύονται, αλλά είναι και προσβάσιμες ακόμη και μετά το κλείσιμο της συνεδρίας.

Η έρευνα δείχνει ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται αποθηκεύονται στον τοπικό σκληρό δίσκο στο αρχείο WebCache σε έναν πίνακα που ονομάζεται «Container_n”, ο οποίος είναι εξ ορισμού χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών της κανονικής περιήγησης. Εάν ένας hacker αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος μπορεί να φθάνει τα δεδομένα της λειτουργίας InPrivate.

Η προεπιλεγμένη θέση του αρχείου, το οποίο αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησης στο Microsoft Εdge, είναι η ακόλουθη:

\Users\user_name\AppData\Local\Microsoft\Windows\WebCache\WebCacheV01.dat

και η τοποθεσία του cached file είναι η:

\Users\user_name\AppData\Local\Packages\ Microsoft.MicrosoftEdge_xxxxx\AC\#!001\MicrosoftEdge\Cache\

To Redmond επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει σύμφωνα με το The Verge, και ανέφερε ότι θα διορθώσει την ευπάθεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS