ΑρχικήinetΤι περιμένουμε να δούμε στη CES 2016

Τι περιμένουμε να δούμε στη CES 2016

Το ετήσιο Consumer Electronics Show (ή CES 2016) ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από το CES 2016; Παρακάτω αναφέρουμε μερικές τάσεις που αναμένεται να παρουσιαστούν.
CES 2016

Πιο προσωπικά Wearables

Τα Wearables θέσης, και ιδιαίτερα αυτά της γυμναστικής το 2015, έφεραν το δεύτερο κύμα wearables στις μάζες. “Ποιο SmartWatch πρέπει να πάρω;” είναι μια βασική ερώτηση.

Θα υπάρχουν νέα wearables στην έκθεση CES 2016, αλλά μην περιμένετε πολλά από εταιρείες όπως: Apple, και Google που συνήθως προτιμούν να ανακοινώσουν τα νέα τους προϊόντα μακριά από τη φασαρία της CES.

Αντίθετα προσβλέπουμε σε συσκευές περισσότερο εξειδικευμένες. Ίσως το πιο ενδιαφέρον, θα είναι νέα wearables για την αντιμετώπιση ειδικών ζητημάτων υγείας που έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μεγάλα ονόματα, όπως είναι η υγεία των γυναικών.

Streaming

Στη CES 2015 μια από τις μεγαλύτερες τάσεις ήταν η συνδρομητική υπηρεσία streaming για τηλεόραση. Φέτος, στη CES 2016 αναμένουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν τη δική τους εκδοχή συνδρομητικών υπηρεσιών streaming, με πιθανές αναβαθμίσεις και επιλογές 4K ή HDR.

Ο CEO της Netflix κ. Reed Hastings πρόκειται να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια κεντρική ομιλία στην CES 2016, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό υπονοεί κάτι.

Εικονική πραγματικότητα

Το VR είναι στον ορίζοντα εδώ και χρόνια, αλλά πρακτικά το μεγαλύτερο μέρος του ενθουσιασμού προήλθε από την κοινότητα των παικτών. Φέτος, κάτι θα αλλάξει.

Με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Oculus το 1ο τρίμηνο του 2016, ο κόσμος του VR ​​περιμένει ότι το 2016 είναι μια χρονιά mainstream. Ας το δούμε…

Gear VR

Η προσβασιμότητα πρέπει να αποδειχθεί ο καταλύτης για την αλλαγή. Στην CES, μπορείτε να περιμένετε να δείτε μια σειρά από κάμερες 360 μοιρών, σε προσιτές τιμές (όπως το Google από χαρτόνι) και την περαιτέρω ανάπτυξη εργαλείων για την ανάπτυξη πλούσιων εικονικών πλατφορμών που θα κάνουν το VR πιο προσιτό από ποτέ.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των βίντεο στις 360 μοίρες, οι χρήστες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ήδη μια γεύση από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με παιχνίδια. Έτσι στο CES 2016 αναμένουμε κάμερες 360 μοιρών. Ας δούμε όμως και τις τιμές…

Περισσότεροι 2-σε-1 υπολογιστές

Ο κόσμος φαίνεται ότι τελικά αγκάλιασε το όραμα της Microsoft για υπολογιστές 2-σε-1. Αν και έχουμε ήδη τέτοιες συσκευές από τις πρώτες ημέρες των Windows 8, τα Windows 10 αναμένεται να φέρουν πολυάριθμες εξελίξεις στο υλικό.

Έχουμε ήδη δει μιμήσεις του Surface από την Lenovo και την HP, γι ‘αυτό δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε περισσότερες εταιρείες να ακολουθούν. Ομοίως, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν νέα πληκτρολόγια καλύμματα και άλλα πολλά.

Τα Drones θα γίνουν πιο ευφυή

Έχουμε δει πολλά «hover’boards στην CES και φαίνεται να είναι μια τάση της εποχής μας. Φυσικά υπάρχουν πολλά να δούμε και να περιμένουμε ακόμα. Τα drones είναι κάτι που μπορούμε να περιμένουμε να δούμε κάποιες δημιουργικές αναβαθμίσεις.

Ένα ολόκληρο τμήμα της CES θα είναι αφιερωμένο στα “μη επανδρωμένα συστήματα”, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να βοηθήσουν με οτιδήποτε τρόπο στη φωτογραφία, την αναζήτηση, τα ταξίδια, τις κατασκευές, τα αθλήματα και άλλα. Καλό θα ήταν να περιμένουμε εξυπνότερα drones, που θα εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η CES 2016 θα έχει επίσης τέσσερις θεματικές ενότητες αφιερωμένες στα drones, με συζητήσεις γύρω από τους κινδύνους, την ασφάλεια και τις μελλοντικές ευκαιρίες για τα παιχνίδια χόμπι.

Συνδεδεμένα νοικοκυριά

Κάθε χρόνο λέμε “αυτή είναι η χρονιά για το Ίντερνετ των πραγμάτων”, αλλά αυτή τη φορά, πιστεύουμε ότι θα είναι πραγματικά. Ας δούμε πως θα υποδεχτούν οι καταναλωτές τις νέες συσκευές.

Ψυγεία που “γράφουν” λίστες για ψώνια και έρχονται με υπηρεσίες διανομής κατ ‘οίκον, smartphones που γίνονται συσκευές ελέγχου για ολόκληρο το σπίτι και θερμοστάτες ότι “διαβάζουν” τα δελτία καιρού και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία…. για να δούμε.

Τι δεν πρέπει να περιμένουμε στην έκθεση CES

Στην φετινή CES μάλλον είναι απίθανο να δούμε προϊόντα της Google ή της Apple. ΟΙ εταιρείες διαθέτουν αρκετό προϋπολογισμό για να φιλοξενήσουν δικά τους events αρκετές φορές το χρόνο. Ενώ τα smartphones και οι κονσόλες παιχνιδιών είναι σίγουρα μέρος της CES, δεν θα βρείτε κάποια νέα ναυαρχίδα Android ή το Xbox.

Περισσότερα νέα θα μας έρθουν από το Las Vegas, την επόμενη εβδομάδα.

TNW.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS