ΑρχικήsecurityAV-TEST: Ποια είναι τα καλύτερα Antivirus για Android

AV-TEST: Ποια είναι τα καλύτερα Antivirus για Android

Η AV-TEST, είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία που ειδικεύεται στις δοκιμές λογισμικών ασφάλειας. Η εταιρεία δοκίμασε 25 εφαρμογές ασφαλείας για Android κατά τη διάρκεια έξι μηνών.

Οι εφαρμογές δεν βαθμολογήθηκαν μόνο μόνο για τις δυνατότητες προστασίας τους, και την ευχρηστία τους. Βαθμολογήθηκαν και για επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως την κατανάλωση της μπαταρίας και το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές ασφάλειας δοκίμασαν της εφαρμογές με πάνω από 20.000 δείγματα κακόβουλου λογισμικού σε 25 πανομοιότυπες Android 5.1.1 Lollipop συσκευές, που η καθεμία έτρεχε μια διαφορετική εφαρμογή ασφαλείας.

Μόνο τέσσερις εφαρμογές ασφαλείας έπιασαν ένα 100% όσον αφορά την προστασία από τις απειλές σε πραγματικό χρόνο: Bitdefender, το ESET, Qihoo 360 και Sophos.

Το καλό είναι ότι, από όλες τις 25 εφαρμογές ασφαλείας για Android, καμία πήγε κάτω από ένα ποσοστό ανίχνευσης 95%.

Σε ένα δεύτερο γύρο δοκιμών όμως, οι εφαρμογές “έδωσαν εξετάσεις” σε περισσότερα χαρακτηριστικά όπως τη συνολική διαρροή της μπαταρίας, το φορτίο της CPU, τη χρήση εύρους ζώνης, τον αριθμό των ψευδώς θετικών, και την παρουσία των επιπλέον χαρακτηριστικών, όπως αντικλεπτικές λειτουργίες, ασφαλείς πληρωμές από κινητά, κλείδωμα εφαρμογών ή και εργαλεία βελτιστοποίησης του συστήματος.

Σε αυτή τη δοκιμή, διακρίθηκαν οι εφαρμογές Baidu, Bitdefender, Cheetah Mobile (Clean Master), G Data, Qihoo 360, Symantec, και Trend Micro.

antivirus android

 

antivirus

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS