Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Πώς να ρυθμίσετε το time limit για γονικό έλεγχο στα Windows 10

Ο γονικός έλεγχος στα Windows 10 έχει αλλάξει έτσι ώστε να είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό Microsoft. Αρκετά χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος εξαρτώνται από τον λογαριασμό της Microsoft. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό στον υπολογιστή σας, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε μερικά χαρακτηριστικά, και τα εργαλεία του γονικού ελέγχου, όπως το time limit, είναι ένα από αυτά.

child-using-facebook limit

Προς το παρόν, εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία γονικού ελέγχου, θα πρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό της Microsoft στο κεντρικό λογαριασμό του διαχειριστή του υπολογιστή και, στη συνέχεια, να προσθέστε επάνω του τον λογαριασμό του παιδιού.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό, με επιβολή περιορισμών, η διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει GUI, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών αντ’αυτού. Παρακάτω θα δείτε πώς να δημιουργήσει ένα αρχείο καταγραφής χρονικών περιορισμών για τοπικούς λογαριασμούς σε Windows 10.

Τρέξτε την γραμμή εντολών (Command Prompt) ως διαχειριστής και κάντε επικόλληση την παρακάτω εντολή

net user username /times:M-F,9pm-11pm;Sa-Su,5pm-6pm

Αντικαταστήστε το «Username» με το όνομα του λογαριασμού των Windows που θέλετε να προσθέσετε τον time limit (χρονικό περιορισμό). M-F αντιπροσωπεύουν τις ημέρες και η ώρα που ακολουθεί αντιπροσωπεύει το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά χρονικά πλαίσια (time limit) για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

child

Πατήστε enter και ο χρήστης manolakis δεν θα είναι πλέον σε θέση να συνδεθεί εκτός του χρονικού πλαισίου που έχετε ορίσει.

Για να αναιρέσετε αυτή την εντολή σας και να επιτρέψετε στο χρήστη να συνδεθεί οποιαδήποτε στιγμή, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

net user username /times:all
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *