ΑρχικήinetSoftware bug αποφυλακίζει νωρίτερα 3200 κρατούμενους

Software bug αποφυλακίζει νωρίτερα 3200 κρατούμενους

Τι μπορεί να κάνει ένα software bug: Κατά την τελευταία δεκαετία, το Department of Corrections της Washington (DOC) έχει απελευθερώσει χιλιάδες κρατούμενους νωρίτερα, λόγω ενός σφάλματος στην κωδικοποίηση του λογισμικού που χρησιμοποιεί. Το τμήμα του αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης, γνωρίζει το θέμα από το 2012 αλλά δεν έχει καταφέρει να το επιλύσει ακόμα.Jail bars κρατούμενους

Το πρόβλημα ξεκινάει από ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ένα είδους point system, για να επιβραβεύει τους κρατούμενους που έχουν καλή συμπεριφορά (αν ο κρατούμενος δεν υπέπεσε σε νέα εγκλήματα κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του).

Η εφαρμογή όμως δεν είχε κωδικοποιηθεί σωστά και μοίραζε περισσότερους πόντους κάτι που επέτρεπε στους κρατούμενους να αποφυλακίζονται νωρίτερα. Το 2012, μια οικογένεια ενός θύματος ειδοποίησε αρχές, και από τότε το σφάλμα είναι γνωστό αναφέρει το Engadget.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί νωρίτερα 3.200 κρατούμενοι. Αν και η πλειονότητα αποφυλακίστηκε νωρίτερα κατά 55 ημέρες, το πρόβλημα δεν παύει να υπάρχει.

ΟΙ αρχές από την πλευρά τους αναφέρουν ότι ένα patch θα διορθώσει το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει αλλά θα εφαρμοστεί στις αρχές του επόμενου μήνα.
Οι ποινές μέχρι τότε θα υπολογίζονται με το χέρι, για να υπάρξουν σωστές αποφυλακίσεις στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να επιδιορθωθεί το λογισμικό.
Εν τω μεταξύ δύο ομοσπονδιακοί εισαγγελείς – ο Robert Westinghouse και ο Carl Blackstone του και το δικηγορικό γραφείο του Yarmuth Wilsdon – άρχισαν να διεξαγάγουν ανεξάρτητη έρευνα.

Το αμερικανικό Υπουργείο υποστηρίζει ότι από το 2012 το λογισμικό δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS