ΑρχικήinetMicrosoft Open Source ο κώδικας του ChakraCore που χρησιμοποιεί ο Edge

Microsoft Open Source ο κώδικας του ChakraCore που χρησιμοποιεί ο Edge

Όπως ίσως θα έχετε προσέξει, η Microsoft τον τελευταίο χρόνο, έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι στην open-source κοινότητα.chakra-componentization microsoft

Για παράδειγμα, τους τελευταίους μήνες η εταιρεία “άνοιξε” τον κώδικα του Visual Studio.

Σήμερα, η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας ελεύθερα στους προγραμματιστές το ChakraCore, τη μηχανή JavaScript που χρησιμοποιεί το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge στα Windows 10.

Το Chakra, όπως προαναφέραμε είναι ο κινητήρας που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση JavaScript. Αναπτύχθηκε από το μηδέν το 2008 και έχει την καλύτερη δυνατή συμβατότητα με το πρότυπο ECMAScript 6 σε σχέση με άλλες μηχανές, συμπεριλαμβανομένου και του V8 της Google.

Το Chakra αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από το πρόγραμμα περιήγησης Edge, στα Windows 10, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και για να τροφοδοτήσει Universal Applications για το Xbox, Windows Phone και tablets.

Το ChakraCore, θα διατεθεί στο GitHub μέσα στο μήνα, σαν μια αυτόνομη JavaScript εικονική μηχανή που θα δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να την εφαρμόσουν σε δικά τους προϊόντα.

Από τον Ιανουάριο του 2016 η Microsoft θα επιτρέψει στους εξωτερικούς προγραμματιστές να συνεισφέρουν στο project μέσω αιτήσεων του GitHub. Περισσότερες λεπτομέρειες για μελλοντικές συνεργασίες με τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται θα ανακοινωθούν αρχή του 2016.

Είναι μια ενδιαφέρουσα – και εντυπωσιακή κίνηση από τη Microsοft, μια εταιρεία που έχει συνηθίζει να κρατάει κλειδωμένο τον κώδικα του λογισμικού της.

blogs.windows.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS