ΑρχικήinetΗ εταιρεία The Farm 51 δημιουργεί εικονική επίσκεψη στο Τσέρνομπιλ

Η εταιρεία The Farm 51 δημιουργεί εικονική επίσκεψη στο Τσέρνομπιλ

Η Πολωνική εταιρεία παιχνιδιών The Farm 51 ανακοίνωσε το σχέδιό της να δημιουργήσει μία περιήγηση εικονικής πραγματικότητας στο Τσερνομπίλ και στο Πριπγιάτ, την πόλη που στεγάζονταν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού.

chernobyl

Το Τσερνομπίλ υπήρξε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας και η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Λίγοι τολμούν να πάνε εκεί και ακόμη λιγότεροι να καθυστερήσουν πέραν της σύντομης προθεσμίας που προβλέπεται από τους επιστήμονες.

Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το VR Project του Τσερνομπίλ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου 2016, 30 ακριβώς χρόνια μετά την καταστροφή.

Σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εικονικό ταξίδι στα μέρη που επισκέπτονται αυτή την στιγμή οι τουρίστες. Οι προγραμματιστές της The Farm 51 έχουν εξασφαλίσει την άδεια για να εξερευνήσουν και να καταγράψουν περιοχές που είναι εκτός ορίων για το κοινό. Ο στόχος είναι να «απαθανατίσουν τη μολυσμένη ζώνη και να επιτρέψουν στο χρήστη να μάθει για τα γεγονότα της 26ης Απριλίου 1986″.

Η ομάδα ανάπτυξης θα δώσει έμφαση στην παραγωγή εικόνων υψηλής ανάλυσης με στερεοσκοπικές κάμερες 360 μοιρών, προκειμένου να καταγραφούν λεπτομέρειες όπως το ξεφλούδισμα του στρώματος μπογιάς ή σκουριάς. Ο Creative Director της εταιρείας Κος Wojciech Pazdur, αναφέρει επίσης ότι η περιοδεία θα περιλαμβάνει μερικές “εκπλήξεις” για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων φαντασμάτων σε ορισμένες γωνίες.

Η δημιουργία αυτού του project είναι επίκαιρh, όχι μόνο λόγω της 30ης επετείου από την ημέρα της καταστροφής, αλλά επειδή ο τουρισμός στην ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ έχει συνεχή άνοδο. Η δύναμη και η διαμόρφωση της φύσης σε μία περιοχή που έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από τον άνθρωπο έχει μια αδιαμφισβήτητη γοητεία και προσελκύει σήμερα περίπου 10.000 επισκέπτες ετησίως.

Με το αναμενόμενο πρόγραμμα όμως δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα μετρητή Γκάιγκερ, προκειμένου να δείτε τα μυστηριώδη ερείπια του Τσερνομπίλ, ούτε χρειάζεται να διαταραχθούν από την παρουσία σας οι πληθυσμοί της άγριας ζωής που έχουν ανακάμψει εκεί με την απουσία του ανθρώπου.

Προς το παρόν δείτε παρακάτω το trailer που έβγαλε η εταιρεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS