ΑρχικήinetΗ Dell παραδέχεται την ύπαρξη του eDellRoot και υπόσχεται ενημερώσεις

Η Dell παραδέχεται την ύπαρξη του eDellRoot και υπόσχεται ενημερώσεις

Η Dell παραδέχτηκε την ύπαρξη ενός πιστοποιητικού (eDellRoot) σε όλους τους υπολογιστές της, και φέρεται να αρχίζει παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να το αφαιρέσει.eDellRoot

Ένας χρήστης συσκευών Dell ανακάλυψε μια-δυο μέρες πριν ότι η εταιρεία διέθετε τους υπολογιστές της με προεγκατεστημένο ένα πιστοποιητικό, που ονομάζεται επίσημα eDellRoot.

Φυσικά μας θυμίζει την ιστορία της Lenovo. Κάθε προεγκατεστημένο πιστοποιητικό θεωρείται πρόβλημα ασφαλείας και η Dell το γνωρίζει αυτό πολύ καλά.

Η αντίδραση που ακολούθησε από την κοινότητα ήταν πολύ δυνατή, αν και δεν υπήρχαν αποδείξεις για το ότι η Dell κάνει κάτι ασυνήθιστο με τα πιστοποιητικά.

Έτσι η εταιρεία δεν είχε κάποια άλλη επιλογή, από το να ανακοινώσει ότι τα πιστοποιητικά θα πρέπει να αφαιρεθούν με την επερχόμενη ενημερωμένη έκδοση και για αυτούς που βιάζονται, ότι μπορούν να τα αφαιρέσουν με το χέρι.

Η Dell δήλωσε ότι το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξη της εταιρείας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Η κίνηση της εμφύτευσης, ενός τέτοιου πιστοποιητικού, θα μπορούσε να ήταν αθώα, αλλά αφήνει ανοιχτές πόρτες στην ασφάλεια του κάθε συστήματος που το χρησιμοποιεί.

Η ενημέρωση για όλους τους υπολογιστές της Dell που περιέχουν αυτό το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμη σήμερα, και ότι οι νέοι υπολογιστές δεν χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό eDellRοot.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS