ΑρχικήinetΔικογραφία σε βάρος 60χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Internet

Δικογραφία σε βάρος 60χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Internet

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης στο Internet, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων κατά παραγγελιά σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου αλλοδαπού

Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω Internet child porn Internet

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 60χρονου αλλοδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης και ανάλυσης πληροφοριών-στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του Internet, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη διεύθυνση που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό σε χώρα της Ευρώπης.

Κατόπιν ενημερώθηκαν, άμεσα μέσω αστυνομικής συνεργασίας, οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, κατά τόπο αρμοδιότητας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011έως και 30/3/2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε διακόσιες ογδόντα τέσσερις (284) συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στις αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες, στο πλαίσιο διεθνών επιχειρήσεων και δράσεων, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS