Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Κατεβάστε την έκδοση Joomla 3.4.5 που διορθώνει SQL ευπάθειες

Η ομάδα του Joomla ανακοίνωσε την έκδοση 3.4.5. ή οποία διορθώνει μία SQL Injection ευπάθεια η οποία χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

joomla

Η εν λόγω SQL ευπάθεια αναφέρθηκε στις 15 Οκτωβρίου. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για αυτήν, η ομάδα Security του Joomla δήλωσε ότι το θέμα ήταν αρκετά σημαντικό ώστε να δικαιολογήσει την προαναγγελία που έγινε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, η ευπάθεια εκδηλώνεται λόγω του «ανεπαρκούς φιλτραρίσματος του αιτήματος των δεδομένων» και επηρεάζει τον πυρήνα του Jοοmla για όλες τις εκδόσεις από 3.2 έως 3.4.4.

Εκτός από το SQL injection, δύο άλλες ευπάθειες διορθώθηκαν επίσης. Η νέα έκδοση σφραγγίζει στις λειτουργίες com_contenthistory και com_content που επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ενώ θα έπρεπε κανονικά να περιορίζεται ως χρήστες χωρίς δικαιώματα.

Αυτές οι ευπάθειες επηρεάζουν τις εκδόσεις του Jοοmla από 3.2 έως 3.4.4 (com_contenthistory) και από 3.0 έως 3.4.4 (com_content).

Όλοι οι χρήστες καλούνται να αναβαθμίσουν το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγουν μία επίθεση στον κώδικα του ιστοτόπου τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Jοοmla CMS από την επίσημη ιστοσελίδα, ή από το GitHub.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *