ΑρχικήinetCrossOver σύντομα εφαρμογές των Windows στο Android

CrossOver σύντομα εφαρμογές των Windows στο Android

CrossOver: Πως θα σας φαινόταν να μπορείτε να τρέξετε εφαρμογές των Windows σε συσκευές Android; Όπως φαίνεται θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα χωρίς την χρήση της Linux εφαρμογής Wine.

Για όσους δεν γνωρίζουν η εφαρμογή Wine χρησιμοποιεί ένα ειδικό API για Linux το οποίο επιτρέπει σε εφαρμογές Win32 να εκτελούνται στο περιβάλλον του Linux.
Για παράδειγμα, μπορείτε να τρέξετε το Photoshop σε περιβάλλον Linux. Βέβαια αν και το Wine υπάρχει αρκετά χρόνια, οι προγραμματιστές του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσθέσουν στη λίστα των επιτρεπόμενων εφαρμογών που τρέχουν σε Linux, το iTunes για Windows.

Σήμερα όμως θα “μιλήσουμε” για μια εμπορική έκδοση του Wine που ονομάζεται CrossOver.crossover on android

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται CrossOver και αναπτύσσεται από την εταιρεία CodeWeavers. Η εφαρμογή επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην συμβατότητα με τις περισσότερες εφαρμογές των Windows που είναι δημοφιλείς και στο Linux.

Η ίδια εφαρμογή άρχισε να αναπτύσσεται για συσκευές Android χρησιμοποιώντας ένα τροποποιημένο πυρήνα του Linux. Η ειδική έκδοση του CrossOver για το Android θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2015. Οι προγραμματιστές της εφαρμογής την αναπτύσσουν για να παρέχει τη δυνατότητα να τρέξετε δημοφιλείς εφαρμογές των Windows στην κινητή πλατφόρμα της Google.

Με την νέα εφαρμογή θα μπορείτε να συνδέσετε ένα ποντίκι μέσω USB On-The-Go (OTG USB) για συσκευές Android, θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Bluetooth και USB πληκτρολόγια σε Android tablets.

θα χρειαστείτε μόνο ένα καλώδιο USB OTG που συνδέεται στη θύρα microUSB στην Android συσκευή σας και θα σας επιτρέπει να συνδέσετε περιφερειακά USB.

Με απλά λόγια η CrossOver θα μπορεί να τρέξει εφαρμογές των Windows στο Android με αυτό τον τρόπο, κάτι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο μια εικονική μηχανή.
Πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν API που δεν υποστηρίζει το Wine, δεν θα τρέξουν. Η εφαρμογή Wine όπως και η CrossOver δεν είναι ούτε εξομοιωτές ούτε εικονικές μηχανές.

Το Wine είναι ένα στρώμα API – που σημαίνει ότι απαιτεί την ίδια βασική αρχιτεκτονική της CPU. Έτσι οι εφαρμογές Windows για PC, όπως γνωρίζουμε απαιτούν επεξεργαστή x86, οπότε θα χρειαστεί και αρχιτεκτονική x86 στην Android συσκευή!
Όμως οι περισσότερες συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων smartphones και tablets βασίζονται σε chip ARM. Έτσι, αυτές οι συσκευές με ARM chips δεν θα μπορούν να τρέξουν Windows εφαρμογές.

Τα καλά νέα είναι οι συσκευές Android με Intel Atom αυξάνονται. Έτσι, θα κυκλοφορήσουν x86 Android συσκευές οι οποίες θα μπορούν να τρέξουν Win32 εφαρμογές στο Android tablet σας.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, μπορείτε να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του CrossOver για Android από το παρακάτω ink

Απαιτείται εγγραφή

CrossΟver for Android Technology Preview

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS