ΑρχικήinetTweetThief: Βρείτε ποιος κλέβει τα Tweets σας

TweetThief: Βρείτε ποιος κλέβει τα Tweets σας

TweetThief: Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που προφανώς δεν νοιάζονται για την πρωτοτυπία και το έχουν συνήθεια να κλέβουν τα tweets των άλλων και να τα παρουσιάζουν σαν δικά τους.

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι κάποιος σας κλέβει συστηματικά τις πολύτιμες σκέψεις σας των 140-χαρακτήρων, ο David Longenecker έχει δημιουργήσει ένα script σε γλώσσα Python με το όνομα TweetThief, που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε αυτούς τους διαβολικούς κλέφτες.

TweetThief

Το script είναι διαθέσιμο στο GitHub, αλλά προσέξτε, απαιτεί κάποιες γνώσεις προγραμματισμού δεδομένου ότι θα πρέπει να το τρέξετε από το Python CLI για να εργαστεί.

Επιπλέον, απαιτεί το Twitter API, μαζί με βασικές γνώσεις για το πώς λειτουργεί το API και ποιοι περιορισμοί υπάρχουν.

Για να χρησιμοποιήσετε το TweetThief απλά τρέξτε κάτι τέτοιο από την γραμμή εντολών σας. Όλες οι επιλογές σε αγκύλες είναι προαιρετικές, και για να λειτουργήσει χρειάζεται μόνο ένα όνομα χρήστη Twitter. Το όνομα χρήστη δεν πρέπει να είναι το δικό σας και μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν έχουν κλαπεί και τα tweets κάποιου τρίτου.

tweetthief.py [-h] -a TWITTER_ALIAS [-n NUMTWEETS] [-l] [-p PROXY]

Από προεπιλογή, το πρόγραμμα θα σαρώσει τα τελευταία 20 tweets, και όπως εξηγεί ο Longenecker:

“Το Twitter API περιορίζει τον αριθμό των ερωτήσεων που μπορείτε να κάνετε σε μια περίοδο 15 λεπτών. Το ΤweetThief ανακτά τα tweets και στη συνέχεια πραγματοποιεί μια αναζήτηση για κάθε ένα μεμονωμένο tweet και πρακτικά μιλώντας η αναζήτηση περιορίζεται στα 200 πιο πρόσφατα tweets περίπου”

Η αναζήτηση του ΤweetThief μπορεί να γίνει πιο προσαρμόσιμη χρησιμοποιώντας την επιλογή [-l] (–loose-match) με την οποία μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με αποκλίσεις.

Αν μέσα από όλα αυτά αναρωτηθήκατε γιατί οι άνθρωποι κλέβουν  tweets τότε σας ενημερώνουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι άνθρωποι, αλλά αυτοματοποιημένα ρομπότ. Συνήθως είναι κάποια scripts που έχουν συσταθεί από “έξυπνους” επιχειρηματίες, που προσθέτουν δραστηριότητα σε ένα προφίλ, στη συνέχεια συγκεντρώνουν ένα σεβαστό αριθμό από followers και τελικά πουλάνε αυτούς τους Twitter followers στη μαύρη αγορά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα που αποκαλύφθηκαν από το ΤweetThief πρέπει να ήταν ρομπότ, αλλά ποτέ δεν ξέρετε πότε θα βρείτε ένα πραγματικό πρόσωπο που αναδημοσιεύει τα Tweets σας περνώντας τα ως δικά του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το TweetThief από αυτό το download link

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS