Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:06
Αρχική inet Anonymous: Διέρρευσαν Top Secret έγγραφο της Καναδικής κυβέρνησης

Anonymous: Διέρρευσαν Top Secret έγγραφο της Καναδικής κυβέρνησης

Οι Anonymous συνεχίζουν την κυβερνο-διαμαρτυρία τους κατά της Καναδικής κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός Καναδού διαδηλωτή τον Ιούλιο. Τώρα κυκλοφόρησαν ένα μυστικό έγγραφο που σχετίζεται με μερικά από τα κτίρια των Καναδέζικων διπλωματικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Anonymous

Το έγγραφο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα έχει χαρακτηριστεί ως αυθεντικό από 10 Καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και περιέχει πληροφορίες σχετικά με την πώληση ενός από τα διπλωματικά κτίρια του Υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο, και στη συνέχεια, την μετεγκατάσταση και την ανακαίνιση ενός νέου.

Οι γνώμες εξακολουθούν να είναι χωρισμένες για το αν το έγγραφο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτει μία σκιερή συναλλαγή, γιατί η Καναδική κυβέρνηση αγόρασε τελικά ένα νέο κτίριο, καταβάλλοντας 300 εκατομμύρια Καναδικά δολλάρια (περίπου 228 εκατ δολλάρια Αμερικής) περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με την National Post.

Το έγγραφο έχει με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2014, και οι ενέργειες που περιγράφονται σε αυτό φαίνεται να έλαβαν χώρα το 2012.

Περιέργως, αυτή η κοινότυπη συναλλαγή ήταν χαρακτηρισμένη ως “άκρως απόρρητο” από την Καναδική κυβέρνηση, γεγονός που έθεσε μεγαλύτερες υποψίες.

Παρά τη διαρροή, η Καναδική κυβέρνηση δείχνει να είναι ενοχλημένη περισσότερο με το γεγονός ότι οι hackers κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο για να σπάσουν στα συστήματά τους.

Αυτή η διαρροή εγγράφου είναι μέρος της εκστρατείας των Anonymous με το όνομα “Operation Anon Down”, που αποτελεί απάντηση σε ένα περιστατικό που είχε γίνει στο Dawson Creek, B.C., τον Ιούλιο.

Τότε, ένας διαδηλωτής φορώντας τη κλασική μάσκα του Guy Fawkes (Anonymous) πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνόμο της RCMP (Αστυνομία του Καναδά). Η Operation Anon Down ξεκίνησε ως μία online διαμαρτυρία για να αναγκάσει την Καναδική κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, να τον απολύσει από το σώμα, και να καταθέσει επίσημη κατηγορία εναντίον του.

Η διαμαρτυρία στην οποία ο μασκοφόρος (James McIntyre, ετών 48) πυροβολήθηκε, δεν είχε καν σχέση με τους Anonymous, αλλά ήταν εναντίον ενός τοπικού υδροηλεκτρικού έργου.

Προηγουμένως, τον Ιούλιο, η ομάδα hacktivist κυκλοφόρησε Καναδικά έγγραφα του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την πολιτική κατασκοπεία και τρέχουσες δυνατότητες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία Anon Down:

https://www.youtube.com/watch?v=ymFO8PHty9A

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.