ΑρχικήinetSunseeker Duo με δύο άτομα πάνω από τις Άλπεις

Sunseeker Duo με δύο άτομα πάνω από τις Άλπεις

Tο 2009, ο πρόεδρος της Solar Flight κ. Eric Raymond πέταξε με το ηλιακό-ηλεκτρικό αεροπλάνο του Sunseeker II πάνω από τις Άλπεις αρκετές φορές. sunseeker duo

Αυτό τον Αύγουστο, τόλμησε το ίδιο ταξίδι με το πρώτο διθέσιο του Sunseeker Duo, το οποίο του επέτρεψε να πάρει μαζί και τη σύζυγό του Irena σαν δεύτερο πιλότο.duo-alps-crossing

Οι Raymonds ξεκίνησαν από τη βάση τους στη Voghera, της Ιταλίας στις 2 Αυγούστου και άρχισαν να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο του Torino Aeritalia. Την επόμενη ημέρα, πέταξαν προς το ελβετικό βουνό Mönch, και στη συνέχεια προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Munster-Geschinen της Ελβετίας.

Στις 7 Αυγούστου, απογειώθηκαν ξανά και πέταξαν πίσω στην Voghera μέσω του Matterhorn και την πόλη της Γένοβας.

Το ταξίδι της επιστροφής πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ώρες, και το ζευγάρι έφτασε στο μέγιστο υψόμετρο των 4.545 μέτρων. Αναφέρουν δε ότι θα μπορούσαν να είχαν πετάξει υψηλότερα, αν το αεροπλάνο είχε διπλό σύστημα οξυγόνου.

Το ηλιακό αεροσκάφος έχει άνοιγμα φτερών 22 μέτρων και βάρος 280 κιλά. Στα φτερά του έχει 1.510 ηλιακά panels συγκεντρώνοντας την ενέργεια του ήλιου για να την αποθηκεύσουν σε μια μπαταρία λιθίου που βρίσκεται στην άτρακτο.

Ο κινητήρας του αεροσκάφους έχει μέγιστη ισχύ 25kW.

Ήταν το πρώτο ηλιακό-ηλεκτρικό αεροσκάφος που κατάφερε να πραγματοποιήσει πτήση με δύο άτομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS