ΑρχικήinetSamsung: Οθόνες κινητών με ανάλυση 11K!

Samsung: Οθόνες κινητών με ανάλυση 11K!

Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες οθόνες, φορητών υπολογιστών ή smartphones, εξακολουθούν να έχουν ανάλυση στα 1080p. Τελευταία ακούσαμε και είδαμε οθόνες με ανάλυση στα 4K. Η Samsung, όμως φέρεται να αναπτύσσει τεχνολογία για οθόνες κινητών με ανάλυση 11K, σύμφωνα με το Neowin.

Το αποτέλεσμα φυσικά της πυκνότητας των pixel στα 2250ppi, απέχει κατά πολύ από τα περίπου 500-600ppi που υπάρχουν σήμερα στις οθόνες μερικών high-end κινητών. Samsung  11k

Γιατί όμως η Samsung επενδύει σε οθόνες τόσο υψηλής πυκνότητας, όταν ακόμη και στα 4K, τα μεμονωμένα pixel είναι πολύ μικρά για να τα δούμε;

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη υψηλή πυκνότητα θα επιτρέψει στις οθόνες κινητών να εμφανίζουν οπτικές ψευδαισθήσεις, να μιμηθούν ορισμένα 3D εφέ, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη χρήσης 3D γυαλιών..

Η τεχνολογία αυτή, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι εφικτή για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, καθώς μια τέτοια οθόνη θα χρειαστεί και μια πολύ ισχυρή μπαταρία.

Οι σημερινές μπαταρίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν διαχειριστούν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμα και σε οθόνες με ανάλυση στα 4K.

Ίσως όταν η Samsung αναπτύξει την μπαταρία που ανακοίνωσε με γραφένιο και πυρίτιο, να δούμε τη νέα τεχνολογία.
Μέχρι τότε, βολευτείτε με τις οθόνες των 1080p.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS