ΑρχικήinetΕλεύθερος ο 17χρονος των Lizard Squad που παραβίασε 50000 PC

Ελεύθερος ο 17χρονος των Lizard Squad που παραβίασε 50000 PC

Ένας έφηβος μέλος των Lizard Squad κατάφερε να αποφύγει τη φυλακή, ακόμα κι όταν παραδέχτηκε σε δικαστήριο της Φιλανδίας ότι παραβίασε 50.700 υπολογιστές. Ο νεαρός ομολόγησε παράλληλα την ενοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις στον κυβερνοχώρο.Lizard Squad

Ο Julius “zeekill” Kivimaki, 17 χρονών καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, και αφέθηκε ελεύθερος με όρο να παρακολουθείται η κάθε του δραστηριότητα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη Φιλανδική  εφημερίδα Kaleva.

Η ομάδα Lizard Squad έγινε γνωστή μετά τις επιθέσεις DDoS στα δίκτυα του PlayStation Network και του Xbox Live τα Χριστούγεννα του 2014. Αμέσως μετά η ομάδα δημιούργησε την υπηρεσία LizardStresser που διέθετε σε όλο το διαδίκτυο εργαλεία DDoS προς ενοικίαση.

Ο 17χρονος Kivimaki έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις αξιόποινες πράξεις, και αν μη τι άλλο, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των Lizard Squad έδωσε συνεντεύξεις περιγράφοντας τις επιθέσεις τους στο Sky News.

Η ομάδα κατάφερνε να πραγματοποιεί πολύ ισχυρές επιθέσεις DDoS χρησιμοποιώντας χιλιάδες hacked οικιακά routers.

Οι αρχές της Φιλανδίας συνέλαβαν τον Kivimaki στα τέλη του 2014 και του απήγγειλαν κατηγορίες που αφορούσαν παραβιάσεις δεδομένων, απάτες πληρωμών και παρενόχληση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS