ΑρχικήinetΔείτε το νέο κοσμοδρόμιο της Roscosmos

Δείτε το νέο κοσμοδρόμιο της Roscosmos

Η Roscosmos, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη βάση της Baikonur Cosmodrome. Κατασκευάζει ήδη το νέο της κοσμοδρόμιο το Vostochny Cosmodrome (Eastern Spaceport) στη Ρώσικη Άπω Ανατολή.

Roscosmos
Vostochny Cosmodrome

Σύμφωνα με τα σχέδια, όταν ολοκληρωθεί, το Vostochny Cosmodrome της Roscosmos, θα μειωθεί η εξάρτηση της Ρωσίας από το Καζακστάν, που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή το Baikonur Cosmodrome, από όπου ξεκίνησε ο πρώτος άνθρωπος να πάει στο διάστημα.

Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού, ανασχεδιασμού και αναβολών, η νέα διαστημική βάση άρχισε να παίρνει μορφή φέτος στο νέο χώρο της επαρχίας Amur.

Οι ειδικοί της Roscosmos ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εγκατάσταση του πρώτου σετ εξοπλισμού στο διοικητήριο: το αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας του συγκροτήματος εκτόξευσης, και τώρα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία.

Επίσης άρχισαν να κατασκευάζουν τη μονάδα μετακίνησης των πυραύλων που αναλαμβάνουν τα τρένα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Το τεράστιο ηλεκτρο-υδραυλικό υπερ-δομή στήριξης του ιμάντα των ρουκετών στην εξέδρα εκτόξευσης είναι έτοιμη να αυτόνομο τεστ, όπως ακριβώς και ο πύργος των 50-μέτρων, και των 1500-υόνων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι θόλοι των ραντάρ και οι κεραίες και το πιάτο του περίπλοκου συστήματος επικοινωνίας φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί επίσης.

Αν όλα πάνε καλά, οι εκτοξεύσεις των Soyuz-2 θα πραγματοποιηθούν από στο LD1 φέτος. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες στο Facebook, το Flickr.

Δείτε τη συλλογή παρακάτω

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS