ΑρχικήinetMicrosoft Moonraker το smartwatch που η Nokia δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Microsoft Moonraker το smartwatch που η Nokia δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Microsoft Moonraker: Ενώ η Apple έφτιαχνε το δικό της έξυπνο ρολόι του, η Nokia φαίνεται ότι είχε δικές της προτάσεις για smartwatches. Πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια της Nokia ανέφεραν στο Verge ότι η φινλανδική εταιρεία είχε υπό ανάπτυξη το “Moonraker” SmartWatch που με πάρα πολλά στοιχεία από την αισθητική του σύγχρονου design των Windows Phone.microsoft moonraker

Ορισμένες πρωτότυπες συσκευές μάλιστα εμφανίστηκαν στο Mobile World Congress το περασμένο έτος. Η Nokia σχεδίαζε να αποκαλύψει το SmartWatch της παράλληλα με το Lumia 930, αλλά η Microsoft ακύρωσε το project πριν την κυκλοφορία του τηλεφώνου της Nokia.

Εικόνες του Microsoft Moonraker, μια κωδική ονομασία που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για το SmartWatch, εμφανίστηκαν σήμερα σε ένα blog του Tumblr και αποκαλύφθηκαν από τον Evan Blass.
microsoft moonraker 1

Το blog του Tumblr διαχειρίζεται ο υπάλληλος σχεδιασμού της Microsoft Pei-Chi Hsieh, και όπως φαίνεται οι εικόνες έγιναν για σκοπούς marketing και όχι για κάποιο concept.microsoft moonraker 2

Το Nokia Moonraker SmartWatch δεν έφτασε ποτέ στην αγορά κυρίως επειδή η Microsoft ήθελε να προωθήσει την ανάπτυξη του Band της.
Ενώ το Moonraker είχε μια σειρά από αισθητήρες που επέτρεπαν να σηκώσετε το χέρι σας για να διαβάσετε κείμενα ή να το κατεβάσετε για να απενεργοποιήσετε την οθόνη, η Microsoft επέλεξε την κυκλοφορία του Band, γιατί θεωρούσε ότι είχε περισσότερη λειτουργικότητα.

Η Nokia δανείστηκε το γνωστό “Metro” interface των Windows Phone και σε συνδυασμό με εφαρμογές e-mail, τηλεφώνου και μηνυμάτων δημιούργησε το πρώτο SmartWatch της. Υπήρχε ακόμη και μια απομακρυσμένη λειτουργία κάμερας για να τραβάτε φωτογραφίες από το smartphone χρησιμοποιώντας το ρολόι σας. Υπήρχαν επίσης εφαρμογές για το Facebook και το MixRadio.

microsoft moonraker 3

Μάλλον είναι απίθανο να δούμε το “Moonraker” στην αγορά, όμως η Microsoft μπορεί να σκέφτεται κάτι νέο και πιο εξελιγμένο για το μέλλον.

Η Microsoft αναπτύσσει αυτή τη στιγμή το Band δεύτερης γενιάς. Ενώ η πλατφόρμα λογισμικού για το επερχόμενο Microsoft Band 2 θα παραμείνει η ίδια. Αυτό που αναμένεται να αλλάξει είναι η εμφάνιση και η αίσθηση της συσκευής. Η επόμενη γενιά του Band θα είναι διαθέσιμη αργότερα αυτό το έτος μετά την κυκλοφορία των Windows 10.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS