Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Ανοίξτε 200+ παράθυρα στον browser και ο υπολογιστής θα τρέχει μια χαρά

Πολλοί χρήστες σίγουρα, κάνουν αρκετά μεγάλη χρήση «παραθύρων» στους περιηγητές (browsers). Αλλά όπως σίγουρα όλοι θα συμφωνήσετε μαζί μου, είναι πραγματικά απαιτητική δουλειά για τον υπολογιστή ο έλεγχος τόσων πολλών «παραθύρων» ειδικά όταν αυτά τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν πολλές φορές αρκετές από τις πηγές σας.

browser

Τόσο ο Chrome όσο και ο Firefox με τις σύγχρονες απαιτήσεις σε πολλές περιπτώσεις χρηστών, χρειάζονται την μερίδα του λέοντος της μνήμης RAM σε σχέση με άλλες εφαρμογές.

Δεν θα φέρω παράδειγμα στο τι γίνεται αν έχουμε ενεργά 200+ παράθυρα στον Chrome, αλλά θα φέρω ένα παράδειγμα στο πόση μνήμη καταναλώνει ο Chrome με 2-3 σελίδες ανοιχτές. Για παράδειγμα Facebook, Youtube (τραγούδι σε εξέλιξη) και την παρούσα.

browser

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, βλέπει κανείς πως για το minimum ο Chrome χρειάζεται περίπου στα 400mb μνήμης RAM. Το ίδιο ισχύει και για τον Firefox.

Πως μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό;

The Great Suspender.

Το The Great Suspender είναι ένα πρόσθετο του browser που κάνει μια καταπληκτική δουλειά και λύνει τα χέρια σε άτομα που έχουν μανία με τα πολλά παράθυρα τα οποία τα ξεχνάνε, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να υπερλειτουργεί άσκοπα.

Τι κάνει; Απλό! 

Όταν ένα παράθυρο μένει ανοιχτό στο παρασκήνιο για ορισμένο χρονικό διάστημα (το οποίο χρονικό περιθώριο επιλέγεται από τον χρήστη), το απενεργοποιεί όπως φαίνεται παρακάτω.

browser

Όταν ο χρήστης αποφασίσει να το ξαναχρησιμοποιήσει, απλά πατά στο «reload».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν ελεύθεροι οι πόροι του συστήματος για τις διεργασίες στο προσκήνιο και να μην καταναλώνονται γι’αυτές του παρασκηνίου!

Το πρόσθετο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Chrome

Firefox

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *