ΑρχικήinetΕπιτέλους η Microsoft βλέπει ως malware το Ask Toolbar

Επιτέλους η Microsoft βλέπει ως malware το Ask Toolbar

Αν γνωρίζετε από υπολογιστές, πιθανότατα θα έχετε βοηθήσει αρκετούς φίλους σας ή μέλη της οικογένειας σας να αφαιρέσουν διάφορα toolbar, ιούς και άλλο ανεπιθύμητο περιεχόμενο από συστήματα με Windows. Εάν πάλι δεν είστε, ίσως έχετε επηρεαστεί από όλα τα παραπάνω και έχετε παιδευτεί προσπαθώντας να ανακαλύψετε τρόπους και μεθόδους για να απαλλαγείτε από τα toolbars.

java ask toolbar installation

Ένα από τα πιο διαβόητα tοοlbar είναι και το Ask Toolbar που μέχρι και σήμερα είναι ενσωματωμένο με όλα τα Java downloads για τα Windows και Macintosh συστήματα.

Το σημείο που ποντάρουν όλα τα φανερά δευτερεύοντα συνοδευτικά προγράμματα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν περιμένουν να τους προσφερθεί και ένα δευτερεύον λογισμικό μαζί με λήψη του δωρεάν λογισμικού που τους ενδιαφέρει.

Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση των tοοlbars σε όλα τα συστήματα των Windows.

Ορισμένα toolbars είναι υπεύθυνα για την αλλαγή των βασικών ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης, καθώς και για την αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης.

Το Ask Toolbar δεν αποτελεί εξαίρεση, δεδομένου ότι θα αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης σας με την Ask.com αν δεν είστε προσεκτικοί και δεν το απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της java.

Μπορεί επίσης να αλλάξει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης και τη σελίδα νέας καρτέλας, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία του αυτού του άρθρου. Οι επιλογές για την εγκατάσταση του Ask Tοοbar έχουν ενεργοποιηθεί από προεπιλογή και όντως θα εγκατασταθεί, αν δεν είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση της java.

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αποφάσισε να αλλάξει τα κριτήρια αξιολόγησης της εταιρείας σε σχέση με τα προγράμματα που επηρεάζουν την αναζήτηση.

Ειδικότερα, τα προγράμματα ασφαλείας της Microsoft θα αρχίσουν να ανιχνεύουν  αυτές τις εφαρμογές από την 1η Ιουνίου 2015.

Η Microsoft έδωσε πρόσφατα πληροφορίες σχετικά με το Ask Tοοbar στην ιστοσελίδα περί ασφάλειας.

Αναφέρει ότι το “λογισμικό δημιουργεί ένα υψηλό επίπεδο απειλής” για υπολογιστές και είναι στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης.

Αυτά είναι τα προγράμματα θα μπορούσαν να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες και να επηρεάσουν αρνητικά την ιδιωτική ζωή σας ή να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα συλλέγει πληροφορίες για τις ρυθμίσεις ή τις αλλαγές που πραγματοποιείτε, συνήθως χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας.

Η περιγραφή στη δικτυακή πύλη ασφαλείας της Microsoft κάνει μια διάκριση μεταξύ της τελευταίας έκδοσης των tοοlbars, τα οποία αναφέρει ότι  “δεν θεωρούνται ανεπιθύμητο λογισμικό” και των προηγούμενων εκδόσεων που τις χαρακτηρίζει ως “ανεπιθύμητο λογισμικό”.

Η εταιρεία είχε ζητήσει να αλλάξουν συμπεριφορά τα tοοlbars, λόγω της αλλαγής της πολιτικής της Microsoft σε σχέση με τα προγράμματα που κάνουν χρήση του κώδικα προστασίας της αναζήτησης;

Ωστόσο, είναι σαφές ότι το λογισμικό ασφαλείας της Microsoft, όπως το Windows Defender, το Microsoft Security Essentials και η Microsoft Safety Scanner μπορούν και ανιχνεύουν  ορισμένες εκδόσεις του Ask Tοοlbar και σας προτρέπουν να τα αφαιρέσουν από τα συστήματα των χρηστών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS