Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Νέες οδηγίες για το Bug του iPhone που προκαλεί crash

Σε προηγούμενη δημοσίευση μας, αναφέραμε ότι ένα sms bug μπορεί να προκαλέσει crash σε όλες τις συσκευές iPhone. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αναγνώριση της συμβολοσειράς και προκαλεί συντριβή του Springboard και της εφαρμογής των μηνυμάτων επίσης.

iphone-crashed Bug

Η Apple δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την επίλυση του προβλήματος, αλλά αν κάποιος κάτοχος iPhone συσκευής λάβει το παρακάτω μήνυμα, υπάρχουν μερικοί τρόποι να το αντιμετωπίσει. Στη προηγούμενη δημοσίευση είχαμε τον τρόπο με την ψηφιακή βοηθό Siri, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι.

iphone Bug Bug Bug
Το μήνυμα που crash-άρει το iPhone.
  • Ζητήστε από τη Siri να διαβάσει το μήνυμα.
  • Απαντήστε στο μήνυμα μέσω της Siri.
  • Διαγράψτε το μήνυμα πατώντας παρατεταμένα πάνω.
  • Να λάβετε ακόμα ένα μήνυμα από τον αποστολέα ο οποίος σας έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα.
  • Στείλτε μια φωτογραφία μέσω του Photos app σε κάποια επαφή σας.
  • Το πρόβλημα δημιουργείται από τις γνωστοποιήσεις. Πιθανών αν απενεργοποιήσετε τις γνωστοποιήσεις (notifications) να μην αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επίσης αν σας έρθει κάποια γνωστοποίηση για το εν λόγω μήνυμα, μην την ανοίξετε καθώς η εφαρμογή σας δεν θα λειτουργήσει. Ζητήστε από κάποιον φίλο σας να σας στείλει ένα άλλο SMS, ούτως ώστε να σας έρθει νέα ειδοποίηση. Μετά μπορείτε να διαγράψετε το μήνυμα που σας παρουσιάζει το πρόβλημα.

Η Apple ανακοίνωσε πως γνωρίζει το πρόβλημα που προκαλείται από μια συγκεκριμένη σειρά χαρακτήρων Unicode και θα κάνει μια ενημέρωση κώδικα διαθέσιμη σε μια ενημέρωση λογισμικού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *